Panasonic introduceert CO2-oplossing voor koeling

Door het gebruik van het koudemiddel CO2 zijn organisaties voorbereid op toekomstige regelgeving. Dit koudemiddel wordt in de de nieuwe VF-serie van Panasonic gebruikt. De serie is ook ontwikkeld om een hoge seizoensgebonden energieprestatie (SEPR) te leveren. Bij koelen wordt een SEPR tot 3.831 behaald, bij vriezen een SEPR van 1.921.

De modellen uit de serie zijn toe te passen in winkels, restaurants en op grote locaties zoals onderwijsinstellingen en ziekenhuizen.

Hoge energieprestaties
Doordat het natuurlijke koudemiddel CO2 wordt gebruikt, zijn de nieuwe condensing units veel klimaatvriendelijker dan oudere systemen die koudemiddelen met een hoog broeikaseffect gebruiken, zoals R404A. 

Door efficiƫnt met energie om te gaan, is het systeem ook kostenbesparend. In vergelijking met systemen die R404A als koudemiddel gebruiken, besparen de condensorunits uit de CO2 VF-serie tot 25 procent op vrieskosten en tot 16 procent op koelkosten2. Daarmee wordt de Total Cost of Ownership (TCO) verlaagd.

Behalve milieuvriendelijk is de unit in deze serie ook stil. De condensorunit heeft een geluidsniveau van slechts 35,5 dB (A) onder nominale condities. Hierdoor biedt deze serie de ideale mogelijkheid om gekoelde en bevroren voedselproducten in vitrines te tonen zonder dat klanten of bezoekers last hebben van een storend geluidsniveau.

Vereenvoudigd installatiewerk
De units in de VF-serie bestaan uit een condensingunit (buitenunit) met een bedieningspaneel, expansieventiel en verschillende sensoren. De enige componenten die nog aan de installatie moeten worden toegevoegd, zijn een verdamper (koelvitrine o.i.d.), veiligheidsklep en leidingwerk. De unit van Panasonic is bijzonder licht in gewicht (de kleinste eenheid, OCU-CR200VF, weegt slechts 67 kg) waardoor het werk van de installateur sterk wordt vereenvoudigd.

Met het ontwerpen van duurzame producten helpt Panasonic de voedingsindustrie zichzelf te verduurzamen. Door te kiezen voor een Panasonic CO2 VF-serie kunnen retailers en horecabedrijven lange termijnbesparingen realiseren. Bovendien voldoen ze nu al aan toekomstige Europese regelgeving met betrekking tot koelsystemen en koudemiddelen.

Klik hier voor meer informatie

Bron: Panasonic

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven