Bouw van nieuw distributiecentrum van PLUS in Tiel onzeker

De werkzaamheden voor de uitbreiding van bedrijventerrein Medel bij Tiel zijn stilgelegd na bezwaren van milieuorganisaties en omwonenden. Het industrieschap Medel laat weten dat de aanleg in ieder geval met 6 tot 9 maanden vertraagd. Supermarktketen PLUS wil op het bedrijventerrein een nieuwe distributiecentrum openen waar circa 250 mensen kunnen werken. 

De natuurorganisaties en omwonenden hebben bezwaar gemaakt tegen de vergunning die door de gemeente Tiel is afgegeven. In die zaak heeft de rechter afgelopen week het bestemmingsplan geschorst tot de bezwaren door de Raad van State behandeld zijn. Het betekent dat de werkzaamheden om het terrein bouwrijp te maken zijn stilgelegd.

Bij de uitbreiding van het bedrijventerrein wordt voor een toename van de stikstofemissie ontwikkelruimte gezocht binnen het Programma Aanpak Stikstof (PAS). De Raad van State moet binnenkort ook oordelen of de PAS wel in overeenstemming is met Europese wetgeving. Daar zijn vragen over gesteld aan het Europese Hof. 

Bron: De Gelderlander


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven