Groenten op postzegelformaat

Sinds deze week zijn er 6 nieuwe postzegels van PostNL te verkrijgen. Op het postzegelvel Mijn groentetuin zijn uiteenlopende groenten afgebeeld in de belangrijkste stadia van de teelt: zaaien, groeien en oogsten. De groenten zijn vanuit verschillende standpunten gefotografeerd.

Minikalender
Overal in Nederland zijn groentetuinen te vinden: als deel van een siertuin, als aparte moestuin, op volkstuincomplexen en als tuinderij of tuinbouwbedrijf. Op het postzegelvel Mijn groentetuin zijn 6 groenten afgebeeld: eikenbladsla (bladgroente), aubergine (vruchtgroente), venkel (stengelgewas), radijs (knolgewas), zoete aardappel (knolgewas) en raapstelen (bladgroente). Op de velranden staat bij elke postzegel een minikalender. Daarin is voor iedere groente beschreven welke maanden het best geschikt zijn voor zaaien en oogsten, zowel in de kas als in de volle grond.

Trots op de tuin
De postzegels Mijn groentetuin zijn ontworpen door de Vormforensen uit Arnhem, bestaande uit Anne-Marie Geurink en Annelou van Griensven. In hun ontwerp is de groentetuin zodanig verbeeld dat de verschillende stadia van groenteteelt duidelijk zichtbaar zijn. Ook moest de trotsheid op de tuin naar voren gekomen. “Vandaar ook mijn groentetuin in plaats van de groentetuin”, zegt Van Griensven. Zij vertelt hoe tijdens het fotograferen niets in scène is gezet of is aangeharkt. “We willen de schoonheid laten zien van de dingen zoals ze zijn. Hooguit is een blad iets anders gelegd om bijvoorbeeld de aardappel beter in beeld te kunnen brengen.”Bij elkaar passende kleuren

De selectie van de groenten is gemaakt op basis van wat de ontwerpers mooi vonden om af te beelden. Ook moesten de kleuren bij elkaar passen. Geurink: “Zo hebben we gekozen voor een mix van de eikenbladsla als basisgroente, de hippere zoete aardappel, de onbekende raapstelen, de in populariteit groeiende venkel, de bijna surrealistische aubergine en de good old radijs.”

Verkrijgbaarheid
Het postzegelvel Mijn groentetuin telt 6 verschillende postzegels met de waardeaanduiding Nederland 1, bedoeld voor post tot en met 20 gram met een bestemming binnen Nederland. De postzegels zijn vanaf 19 oktober verkrijgbaar bij de postkantoren bij Bruna en via www.postnl.nl/bijzondere-postzegels. De postzegels zijn ook telefonisch te bestellen bij de klantenservice van Collect Club op telefoonnummer 088 - 868 99 00. De geldigheidstermijn is onbepaald.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.