Colombia, de voorraadschuur van de wereld voor 2030

Colombia wordt door de organisatie van de Verenigde Naties voor Voeding en Landbouw als één van de landen met het grootste landbouwpotentieel van de wereld geïdentificeerd. Tot 2030 zal de wereldbevolking het aantal van 8,3 miljard mensen overschrijden, wat tot een stijging van het levensmiddelverbruik met 50% zal leiden. Colombia bezit de ideale landbouwgrond om om één van de landen te zijn die in staat is om de vraag te dekken.

Volgens het Colombiaanse ministerie van Landbouw heeft Colombia 114 miljoen hectare land, waarvan 44,8 miljoen geschikt is voor landbouw, veeteelt en bebossing. De landbouwproductie van Colombia is tussen 2010 en 2015 jaarlijks met 6,8% gegroeid en vindt inmiddels plaats op 4,5 miljoen hectare.

Gewassen gedijen er 365 dagen per jaar, veel grond is van vulkanische oorsprong, in het land wonen mensen die deskundige kennis bezitten en spaarzaam met de natuurlijke bronnen omgaan - en dat zijn slechts enkele van de sterke punten van Colombia die in de reclamecampagne van de sector gepresenteerd worden onder het motto 'Colombian food, as exciting as its origin'.

De EU is één van de belangrijkste partners van Colombia. Dankzij een handelsverdrag van vijf jaar kreeg de handel nieuwe impulsen dankzij Europese kopers die in het land kwaliteitsproducten tegen betere prijzen vonden. De waarde van de Colombiaanse export naar de EU, die niet uit de mijnbouw stamde, bedroeg voorheen circa 163 miljoen Amerikaanse dollar per maand, terwijl deze waarde momenteel op circa 191 miljoen Amerikaanse dollar ligt en verder stijgt. Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk zijn de hoofdafnemers van Colombiaanse levensmiddelen binnen de EU.

Voor verdere informatie:
SIAL
Marian Sagredo 
e-mail: msagredo@procolombia.co

FRUIT ATTRACTION
Carolina Ethel 
e-mail: cemartinez@procolombia.co
Tel: +34-91-5776-708

Web: www.colombiatrade.com.co/origenqueemociona/ 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.