China: veel vraag naar papaya's

"Aan de boom gerijpt" houdt in dat fruit aan de boom op het moment van de oogst voor 80% is gerijpt. In het geval van een fruitsoort zoals papaja's is het fruit vaak pas voor 70% gerijpt. Omdat het fruit op dat moment nog niet rijp genoeg is voor de consumptie, moet het rijpingsproces kunstmatig worden gestimuleerd voordat het fruit geschikt is om op de markt te worden gezet. 

"Als we naar de gehele fruitsector van China kijken, zijn er slechts een paar tropische fruitsoorten die echt aan de boom rijp kunnen worden. Dit komt voornamelijk omdat plantage-eigenaren en fruithandelaren meer commercieel voordeel willen haren en vroeg in het seizoen een marktaandeel willen verkrijgen. Deze bedrijven willen hun fruit vroeg op de markt zetten, voordat het grootste deel van het aanbod op de markt verschijnt. Door deze strategie wordt echter de gemiddelde kwaliteit van het fruit slechter. Dat leidt ertoe dat de consument minder enthousiast over deze fruitsoorten wordt, wat uiteindelijk de prijzen voor de gehele fruitsector nadelig beïnvloedt," aldus de in Hainan gevestigde teler Chang Zhongjie.

"Papaja-plantages in Hainan hebben veel zonuren, in tegenstelling tot veel papaja-plantages op het Chinese vasteland. Het verschil in dag- en nachttemperatuur is hier relatief groot. Verder blijft Hainan gedurende het gehele jaar vorstvrij. Door deze omstandigheden is deze regio bij uitstek geschikt voor de papajateelt. Ook geven papajabomen in Hainan het hele jaar door fruit, dus niet alleen in de zomermaanden. De omstandigheden op de markt voor papaja's waren in de afgelopen jaren niet echt geweldig, waardoor veel telers van papaja's zijn overgestapt op andere fruitsoorten. Dat heeft dit jaar geleid tot een afname in het aanbod van papaja's. De vraag op de Chinese markt is echter vrij sterk. Qua aanbod is hier te weinig volume voor."

"We leveren biologische papaja's uit Hainan aan alle regio's van China. We gebruiken daarbij een handelsmerk dat garandeert dat het fruit aan de boom is gerijpt. We zijn erg zorgvuldig in het leveren van biologische papaja's van goede kwaliteit, vanaf het moment dat we het fruit verpakken totdat het bij de consument aankomt. Vanwege de enorme vraag in China naar onze papaja's zijn we tijdelijk gestopt met de export van ons fruit. We verwachten dat het aanbod aan papaja's weer stabiel zal worden na het Chinese lentefestival, dat rond 5 februari plaatsvindt."

Contact: Chang Zhongjie
Hainan papaya plantation owner and distributor 
Telefoon: +86 181 0096 3536 
WeChat account: czj18100963536 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.