1e raming seizoen 2018/19

Positieve raming Zuid-Afrikaans druivenseizoen

De Zuid-Afrikaanse druivensector (SATI) maakte z'n eerste raming voor seizoen 2018/19 bekend: tussen de 63,2 en 70,1 miljoen dozen van 4,5 kg.

Regen verbrak de ernstige droogte in de West-Kaap. Nieuwe aanplant van nieuwe cultivars met een hoge opbrengst brengt de sector terug naar z'n biologische groeitrend van de afgelopen 4 jaar. Fanie Naudé: "Hiermee bieden we de wereldmarkt een nieuwe kwaliteit en een beter aanbod van de laatste rassen."

Van de noordelijke provincies wordt een betere oogst dan vorig jaar verwacht. Hier steeg vorig seizoen de opbrengst.

Orange River volgt met een oogst die in november start en een verwachte opbrengst. Olifants River werd het hardst door de droogte getroffen, maar de wijngaarden overleefden door de winterregen. Nieuwe wijnstokken werden voor de droogte geplant en verwacht wordt dat ze in volle teelt komen.

Voor Berg River worden normale hoeveelheden verwacht. Hex River zal gemiddelde teeltcijfers vertonen die in lijn zijn met de groeitrend van de sector.

De realisering van de eerste ramingen hangt af van factoren als het weer voor en tijdens de oogst en de beschikbaarheid van voldoende irrigatiewater. SATI zal periodieke updates van de ramingen bekend maken.

Voor informatie:
Willem Bestbier
SATI
Tel: +27 (0) 21 863 0366
www.satgi.co.za/ 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven