Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw zuivelvrij ijs - gemaakt van kaki's

Niet veel Amerikanen kennen de kaki, maar in Aziatische en Europese landen is dit fruit erg bekend. Ze groeien echter wel in de VS. Ze bevatten weinig calorieën en vet, veel vezels, kalium en vitamine A en C.

Duane Wells teelt kaki's in Nieuw-Zeeland voor de export. Ze zochten naar een manier om houdbare pulp te maken dat naar het buitenland geëxporteerd kon worden. Studenten van de Massey University verwerkten de pulp zodanig dat er zuivelvrij ijs ontstond. Wanneer dit aanslaat in Nieuw-Zeeland en Azië, dan zou het ook wel eens naar de VS kunnen komen. Volgens fooddive.com wordt zuivelvrij ijs steeds belangrijker.

Publicatiedatum: