Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

fotoreportage

--

De eerste editie van de International Asparagus Days was zeer geslaagd en de feedback, vooral van buitenlandse exposanten, was positief. Tijdens de beurs, die 16 en 17 oktober plaatsvond in Italië, bij Cesena Fiera, waren er ongeveer 2000 spelers uit de aspergesector aanwezig, waarvan 38% uit het buitenland. Bijna de helft hiervan was afkomstig uit Duitsland, Nederland en Frankrijk.

Bekijk alle foto's!

De cijfers zijn positief en dat betekent dat ook de meningen van de exposanten worden gewaardeerd. Dimitrios Daios van het Griekse Dailos, dat zich bezighoudt met bodembedekking en plastic, zei dat hij "tevreden was met de mogelijkheid om nieuwe contacten op te doen en ook om het contact met gevestigde Italiaanse klanten te versterken."

Links Dimitrios Daios

Bekijk alle foto's!

Ook Nederlander René Meijers is erg tevreden over de beurs. "Ik heb collega’s van over de hele wereld ontmoet. Het zijn er niet veel, maar zijn allemaal gespecialiseerd en dat is belangrijk." Het evenement heeft zes jaar op zich laten wachten.

René Meijers

Ook Frederic Angier uit Frankrijk is positief gestemd over de beurs. "Ik was nog nooit in Cesana geweest en ik ben onder de indruk van de organisatie en van de ontvangen feedback. Ik wil ook graag meer weten over MacFrut."

Rechts Frederic Angier

Bekijk alle foto's!

Hermann Neubauer, oprichter van Neubauer Automation, die een sorteer- en kalibreermachine voor witte en groene asperges tentoonstelde: "Het is een zeer gespecialiseerde beurs en dit is zeker een belangrijke factor. We hebben nieuwe contacten opgedaan en de band met reeds bestaande klanten versterkt, maar bovenal hadden we onverwacht goede resultaten met de afzet van onze machine."

Herman Neubauer

Bekijk alle foto's!

JJ Schuurman, van LimGroup, gespecialiseerd in asperge rassenonderzoek: "We hebben de goede kwaliteit bezoekers opgemerkt, omdat de beurs betrekking heeft op de hele keten en er vele internationale telers worden bereikt. We zijn dan ook erg tevreden."

JJ Schuurman

Bekijk alle foto's!

Bagioni Technologie uit het Italiaanse Forlì exposeerde deze beurs een machine, die kan worden ingezet voor de oogst van witte en groene asperges. Aurenzo Bagioni: "Ondanks dat het een niche is, is het evenement gecrediteerd als een goed ontmoetingspunt om meningen en contacten uit te wisselen in een constant evoluerende markt. Er waren voldoende deelnemers, vooral uit Latijns-Amerika en Frankrijk. De Engelse telers misten we wel."

Aurenzo Bagioni

Marco Mingozzi van de Mingozzi Group, die een aantal machines liet zien: "De International Asparagus Days hebben bewezen een zeer positieve beurs te zijn, want de aanwezigen waren allemaal spelers in de toeleveringsketen en de telers hadden verschillende nationaliteiten. Als eerste ervaring met de sector in Italië is het zeker goed begonnen."

Marco Mingozzi

"Het bevestigt dat deze zeer gespecialiseerde beurs met een internationale roeping een geweldige kans biedt voor de sector. Het mooie van dit evenement is de uniekheid van het format en de eigenaardigheden van Cesena Fiera combineert met de beschikbaarheid van een testveld voor technologieën ten dienste van de telers. In de komende dagen zullen we hard werken om de toekomst van dit evenement te definiëren," verklaart de president van Cesena Fiera, Renzo Piraccini.

Er zijn ook al verzoeken ontvangen vanuit China.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.