Bertels Groenten en Fruit is gespecialiseerd in AGF-delicatessen

Tholen - De aardbeien, die voor Bertels Groenten en Fruit uitgestald staan, vullen de Schoolstraat met een aantrekkelijke geur. De kleurrijke presentatie voor de fraaie oude gevel valt op. De speciaalzaak is alleen te voet of met de fiets gemakkelijk te bereiken maar in de oude binnenstad van Delft is er al 80 jaar genoeg aanloop om de winkel te laten bloeien.

Koos Bertels met zijn neef Dave

"We hebben ons altijd onderscheiden door onze specialiteiten", vertelt Koos Bertels. "Mijn vader kocht in 1965 al venkel in, wat nu eigenlijk nog altijd een speciaal product is. Ook met het inkopen van verse kruiden zijn we al vroeg begonnen. Dat zijn altijd hardlopers geweest." Opvallend genoeg zijn die kruiden niet uitgestald in de winkel maar liggen in de koelcel even verderop in de straat. "Het is een kwetsbaar product en de klanten weten dat we het hebben. Sommige klanten hebben maar 3 takjes nodig, dus we hebben een kleine hoeveelheid achter de toonbank klaarliggen. Grotere hoeveelheden gaan we voor ze halen uit de koelcel."

Rob Bertels

Mede door het ruime assortiment aan specialiteiten heeft Bertels Groenten en Fruit de concurrentieslag gewonnen van de 25 groenteboeren die (studentenstad) Delft ooit rijk was. Nu zijn ze nog altijd in staat op te boksen tegen de supermarkten en zijn daarmee al ruim 80 jaar een vaste waarde in de oude binnenstad. De klandizie aan studenten zijn ze wel verloren. "Tot eind jaren '80 stond het hier rond 5 uur altijd vol studenten, maar sinds de openingstijden van de supermarkten zijn verruimd, komen ze een stuk minder." Oud-studentenklanten komen nog wel eens winkelen om de nostalgie te proeven, meestal als ze een reünie hebben. De terugloop aan studenten wijdt Koos ook aan de toegenomen studiedruk. "Er waren vroeger ook 30-ers die nog altijd aan het studeren waren, die heb je natuurlijk ook niet meer."

Veel klanten komen voor de specialiteiten maar de echte hardlopers in de winkel zijn tegenwoordig toch de gemaksproducten. Hoewel de uitstalruimte daarvoor in de winkel beperkt is, heeft de winkel wel een beschikking over een grootkeuken achter de winkel waar medewerkers continu in de weer zijn met het bereiden van verse maaltijden en salades. Ook zijn er diverse restaurants en horecagelegenheden in Delft, Den Haag en Scheveningen klant waardoor de omloopsnelheid in de winkel hoog ligt.  Rob, de huidige eigenaar en broer van Koos, gaat samen met zijn compagnon en neef Dave bijna dagelijks naar het Forepark om inkopen te doen.

Bertels Groente en Fruit is een echt familiebedrijf. Naast Koos werken zijn 10 jaar jongere broer Rob en hun neef Dave in de de winkel ondersteunt door nog meer familieleden. Over opvolging en het voortbestaan van de winkel dus geen zorgen. Dave is al vanaf zijn 12e van plan de zaak over te nemen en stapte een jaar geleden in. "Ik vond het altijd heerlijk om hier te werken, dus ik heb woord gehouden!", besluit Dave.

Voor meer informatie

Bertels Groenten en Fruit
Schoolstraat 34
2611 HS Delft
T:: 015-2121854
info@bertelsgroentenenfruit.nl
www.bertelsgroentenenfruit.nl   

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven