Florine

"Vernieuwende tools om een onderneming 'gezond' te maken"

De arbeidsmarkt is voortdurend in beweging: flexibilisering, nieuwe technologieën en globalisering vragen steeds meer aanpassingsvermogen van werkgevers en werknemers. In de groenten- en fruitsector – traditioneel een branche waar er hard wordt gewerkt – is het bovendien steeds moeilijker om medewerkers aan te trekken. Nieuwe generaties medewerkers (Millennials, Generation Z) stellen hoge eisen aan hun potentiële werkgevers, specifiek voor wat betreft de mogelijkheden om hun eigen gezondheid te bewaken en borgen.

"Recent onderzoek heeft vastgesteld dat wanneer een onderneming investeert in de gezondheid, scholing en betrokkenheid van medewerkers er een vitale en duurzaam inzetbare personeelsbestand  ontstaat. Een werkgever die ook echt betrokken is bij de gezondheid en vitaliteit van zijn medewerkers kan dus de continuïteit en groei van zijn onderneming borgen. Het zorgt vaak ook direct voor lager ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit", aldus Florine.

Florine is een initiatief van de Haagse oncoloog/chirurg Joost van der Sijp, al vele jaren een van de vernieuwende denkers op het gebied van preventieve zorg. "Niet alleen pleit Van der Sijp voor gezonde voeding – specifiek groente en fruit – in de pre- en postoperatieve behandeling van patiënten, ook maakt hij zich sterk voor werkgevers om proactief om te gaan met de gezondheid van medewerkers.  Hiervoor heeft hij een aantal jaren geleden Florine opgericht, een onderneming die op een makkelijke wijze ondernemingen in staat stelt om inzicht te krijgen in de gezondheidsaspecten van zijn/haar onderneming.

Met een aantal unieke tools zoals een gezondheidscheck en een vitaliteitstool biedt Florine aan AGF-ondernemingen de mogelijkheid om snel inzichtelijk te maken waar risico’s van werknemers liggen, en kunnen de specialistische adviseurs helpen om een plan van actie op te stellen.

Daarnaast biedt Florine ook oplossingen voor de vaak moeilijk te begrijpen processen in de zorglandschap. Ook particulieren kunnen ‘zorg op maat’ krijgen, waaronder wachtlijstbemiddeling, second opinion, en het vinden van de meest geschikte specialist. Dit is mogelijk op basis van de uitgebreide netwerk van Florine, die strekt over alle medische specialiteiten en vele ziekenhuizen, en partners insluiten zoals Cenzo, Arts en Zorg, MRI Centrum en Cardiologie Centra Nederland."

Voor meer informatie
Florine
Joost van der Sijp
T:0653 685850
info@florine.nu
www.florine.nu    

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven