Del Monte lanceert Honeyglow Pineapple

Honeyglow Pineapple is een nieuwe ananasvariëteit die het bedrijf Del Monte, een wereldwijd leider in de teelt en afzet van ananas, net toegevoegd heeft aan zijn productoverzicht.

Het gaat om een ananasras dat afgezet wordt met maten tussen de 5 en 6, een kleuring tussen de niveaus 3 en 4 en met een minimum van 12 graden Brix. Hoewel de teelt van deze ananas beperkt zal zijn, zal het fruit 52 weken per jaar beschikbaar zijn en over zee verzonden worden.

"Consumenten vragen tegenwoordig om gezonde en lekkere producten die gemakkelijk te consumeren zijn en op een milieuvriendelijke manier geteeld worden. De nieuwe referentie van Del Monte Fresh, de Honeyglow ™ Ananas, voldoet aan al deze vereisten en blijft concurrerend op het gebied van kosten doordat hij per schip verzonden wordt", legt Gianpaolo Renino, vicevoorzitter van Del Monte voor Europa en Azië, uit.

"Doordat de ananas van Del Monte zowel in het Pacifische als het Atlantische gebied van Costa Rica geteeld wordt, kunnen ze 52 weken per jaar aangeboden worden, terwijl de karakteristieke eigenschappen van het fruit op het gebied van aroma, textuur, zoetheid en kleur constant blijven", vervolgt Renino.

De Honeyglow is afkomstig van Del Monte teeltbedrijven die op een duurzame manier beheerd worden onder toezicht en advies van SCS Global Services, de instantie die verantwoordelijk is voor het verifiëren van de milieubewustheid van landbouwactiviteiten. De Honeyglow ananas werd onderscheiden met het Kingfister eco-label van de Sustainably Grown Standard.

"Del Monte wordt wereldwijd erkend als een betrouwbaar merk van superieure kwaliteit. Del Monte ananassen consolideren zich als een referentie binnen hun categorie. De lancering van de Honeyglow ananas bevestigt onze leidende positie opnieuw en versterkt de ontwikkeling van onze marktstrategie met een grotere variatie aan ananassen van onze productlijn", aldus Renino.\


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven