Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chiquita opent deuren bananenrijperij

Afgelopen week organiseerde bananenbedrijf Chiquita een persbezoek in haar rijperij in Gorinchem. Aanleiding was de nationale Dag van de Duurzaamheid. Tijdens die dag stonden duurzame initiatieven in het hele land centraal. Eén van deze initiatieven is de CO²-neutrale bananenrijperij in Gorinchem.

Na een presentatie over het duurzaamheidsbeleid van Chiquita kregen journalisten een rondleiding door de rijperij waarbij meer werd verteld over het rijpingsproces, energiebesparing en nieuwe technologieën. Zo worden duurzame maatregelen in het gebouw en het rijpproces toegepast, zoals een luchtstroomsysteem en het gebruik van een natuurlijk koelmiddel, waarbij geen CO2 vrijkomt. De warmte- en koudeopvang uit het rijpproces wordt gebruikt om het pand te verwarmen en te koelen.

Peter Bolijn, Marketing Manager Benelux van Chiquita: „Chiquita is al meer dan 25 jaar actief om de bananenproductie duurzamer te maken en onze blauwe sticker staat dan ook voor duurzame bananen. Dat is de reden waarom efficiënte en duurzame bedrijfsprocessen zijn ingevoerd in de hele supply chain, bijvoorbeeld door het vernieuwen van koelsystemen en waterbesparing. Tijdens de Dag van de Duurzaamheid wilden wij laten zien welke weg de banaan aflegt en hoe we iedere stap van de keten duurzaam maken.“

Publicatiedatum: