naast peren ook kaki's, mango's, avocado's, cherimoya's en platte perziken

Sorteermachine voor delicaat fruit breed inzetbaar

De sorteerder van het Italiaanse Zetapack, geschikt voor de sortering van delicaat/rijp fruit, geniet de tevredenheid van Spaanse verwerkers. De machine is half september geïnstalleerd bij Frutas Pison in het noorden van Spanje en wordt gebruikt voor het sorteren van Conference peren.

"De eigenaren zijn erg tevreden over hoe de machine hun werk heeft verbeterd, het verhoogt de effici├źntie en het uur rendement. De verwerking werd eerst handmatig gedaan en het enige wat er nu nog met de hand moet gebeuren, is het van de band halen van het fruit", zegt Nicola Antonacci van Zetapack.

Het echt innovatieve aspect van Zetapack is in het proces met het laden, de sortering via camera en software, LED en ontlading. Zowel het laden als het lossen gebeurt met de hand. Door de software is het mogelijk om het fruit te sorteren op basis van gewicht, grootte en kleur. De werknemer ziet aan een led-lampje dat hij het fruit moet oppakken.

Stefano Zoli, Emilio Pison, Nicola Antonacci en Riccardo Pison

De machine kan ook worden gebruikt bij de sortering van ander delicaat fruit zoals kaki's, mango, avocado, cherimoya en platte perziken.

"We willen de consument dichter bij het fruit brengen. Om dit te doen, moet het fruit worden geoogst in een vergevorderde fase van rijping. Dat kan, omdat het laden en lossen met de hand gebeurt, terwijl het geautomatiseerde systeem op basis van de ingestelde parameters sorteert", zegt Antonacci. 

Voor meer informatie:
Zetapack

Sede Legale
Via L. Longo, 220
47521 Cesena (FC) Italy
Tel.: (+39) 335.6878235
Email: nicola.antonacci@zetapack.it 
Web: www.zetapack.it 

 

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven