Fyffes viert 130 jaar ook op de PMA

Dit jaar viert het Amerikaanse Fyffes dat ze al 130 jaar bananen verlaadt. Daarom zijn er dit jaar tal van activiteiten. Een ervan is te zien op de PMA Fresh Summit deze week.

Marion Tabard van Fyffes: "We hebben ons voor de viering o.a. gericht op storytelling en een campagne van herdenkingsstickers."

Een aantal premières
Het verladen van fruit gedurende 130 jaar heeft heel wat premières opgeleverd. Wat begon met de verlading van 2 kleine trossen bananen van de Canarische Eilanden naar Londen in 1888 groeide uit naar kantoren in 15 landen en meer dan 6.000 werknemers. "We waren niet alleen 's werelds eerste fruitmerk, maar ook importeerden we als eerste Fairtrade bananen in Europa."

In Noord-Amerika begon het bedrijf met bananen en ananas en heeft het naar andere markten, via partnerschappen en acquisitie, uitgebreid met meloenen en champignons.

Diversificatie en fairtrade
Het bedrijf legt uit dat door uitbreiding van het aantal productielanden via het kopen van teeltbedrijven in verschillende streken en het verhogen van het aantal ingangen naar Noord-Amerika, het mogelijk was om te groeien en tegelijkertijd de consumenten met flexibiliteit en maatwerk te bedienen.

"Sinds het vroege begin en tijdens de expansie hechtte Fyffes waarde aan duurzame, eerlijke handel om het leven van de teeltgemeenschappen te verrijken en om het milieu voor de komende generaties te beschermen. Fyffes is een van 's werelds toonaangevende Fairtrade bananenleveranciers, de grootste teler van Fairtrade meloenen in Centraal-Amerika en 's werelds grootste biologische champignonteler."

Voor meer informatie:
Carolina Garcia
Fyffes North America
Tel: +1 (305) 529-1289
cgarcia@fyffes-na.com
www.fyffes.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.