Nieuwe perensorteerlijn voor Houtekamer Fruit

Aweta levert bij Houtekamer Fruit in Krabbendijke in oktober een geavanceerde perensorteermachine. De perensorteermachine van Houtekamer Fruit komt ten goede aan hun Conference peren. Door de bredere borstels van de verenkelaar roteren de Conference peren optimaal voor beoordeling door camerasysteem en passen ze beter in de cup. Tevens zijn de nieuwe cups zo ontworpen dat de producten nog nauwkeuriger gewogen worden. Een andere verbetering is de overgang van de borstel verenkelaar naar de cup, deze overgang verloopt zeer productvriendelijk en accuraat.


Gilbert Houtekamer voor zijn sorteermachine

Het nieuwste state of the art camerasysteem Twin Vision Hyperspectral werkt nu met een grotere ‘field of view’, waardoor het fruit in zijn geheel gescand kan worden en doet het systeem via zichtbaar en infrarood licht de belangrijkste kwaliteitsklassenmeting. Dit betekent dat de camera het verschil ziet tussen producten met een natuurlijk verroesten en verruwing, esthetische afwijkingen en beschadigingen door de schil heen. Hierdoor kan Houtekamer Fruit een perfecte kwaliteitsklasse sortering op haar peren en appels uitvoeren.

Deze nieuwe peren sorteermachines zijn nog maar net uit fabriek en vinden nu al hun weg naar onder andere Italië, België, Nederland, Argentinië en Engeland.

Voor meer informatie:
Geert de Jongh
Aweta G&P
0613750812
gdjongh@aweta.nl 
www.aweta.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.