Sociale groenteman organiseert ontbijt voor kinderen met lege maag

Tholen - Dat kinderen met een lege maag de schooldag moeten beginnen, gaat AGF-specialist Frans van de Polder aan het hart. "Regelmatig hoor ik toch wel kinderen in mijn winkel die vragen om een zakje chips. Ze gaan naar school en hebben nog niet gegeten. Uiteraard krijgen ze van mij een appel of banaan mee", vertelt Frans.

Frans van de Polder (midden) ontvangt de kinderen, foto gemeente Rotterdam Hillegersberg Schiebroek

Om aandacht te vestigen op dit probleem organiseerde hij afgelopen dinsdag 6 oktober een 'walking breakfast' voor de schoolkinderen uit de wijk. Hij nodigde ook de wethouder onderwijs Sven de Lange uit.  Ook het Algemeen Dagblad kwam langs en maakte en video van de actie. 

De sociale groenteman engageert zich vaker bij maatschappelijke problemen. Zo organiseerde hij in mei 2017 nog een diner voor eenzame ouderen in de wijk. Ook maakt hij zich druk om de verhoging van het BTW-tarief omdat het gezond eten duurder maakt voor mensen met een kleine portemonnee. 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.