Australische mango's getest bij Nederlandse handelshuizen

Tholen - Vandaag arriveren  de eerste Australische mango's van de Pine Creek Mango Plantation in Nederland. "We laten de mango's binnenkomen in samenwerking met Van der Lem in Uitgeest en hebben inmiddels elf partijen gevonden die de mango's gaan proeven en testen", vertelt Bart Beemsterboer.

Het betreft de variëteiten R2E2 en Kensington Pride in de maatvoeringen 9 tot 22. "De Kensington Pride Mangoes worden geteeld in Pine Creek op onze mangoplantage. De plantage staat op een oude goudmijn en ligt iets hoger dan Darwin waardoor we een ander klimaat en dus een andere mango telen dan in Darwin. Ze zijn kleiner maar wel veel zoeter en lekkerder", aldus Bart.

De R2E2 mango's worden geteeld in Lake Bennett en in Berry Springs. "Deze variëteit is iets minder zoet en heeft een iets hardere structuur, maar het neemt niet weg dat ook deze mango heerlijk zoet is. Het mangoseizoen in Northern Territory loopt tot half november door, daarna gaat Queensland oogsten. Ook in Queensland telen ze beide variëteiten", vertelt Bart.

Het Australisch mangoteeltbedrijf Pine Creek Mango Plantation bestaat uit een zeventiental teeltbedrijven – goed voor zo’n 60.000 bomen. Inmiddels heeft het bedrijf ook de export opgepakt naar bestemmingen als Singapore en Hong Kong, waarbij het onder meer samenwerkt met Levarht. Met de export naar Nederland zet het bedrijf de eerste schreden in de expansie naar Europa.

Voor meer informatie:
Bart Beemsterboer
CropTracer
T:+31 646212155
bart.beemsterboer@croptracer.com
www.croptracer.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven