Chinese appelprijzen flink gestegen

China vestigde vorig jaar een nieuw record wat betreft de grootte van haar appelareaal en productievolume. Het aanbod was groter dan de vraag met lage prijzen tot gevolg. Wat is de prognose voor de komende appeloogst? Het lijkt erop dat de huidige prijzen steeds verder uiteenlopen.

De appelteeltgebieden in Shaanxi, Gansu en Shanxi hadden gedurende de eerste zes maanden van het jaar last van koude weersomstandigheden. In deze gebieden zal de productie naar verwachting 40% lager uitvallen. Afgaande op de prijzen voor vroege appelen zullen de prijzen flink blijven stijgen. Mogelijk zelfs tot een recordniveau. Tijdens het Mid-Herfstfestival schoten de prijzen al omhoog. Het aanbod was beperkt en kopers waren terughoudend om tegen hoge prijzen in te kopen, waardoor de handel in een impasse belandde.

Gestage prijsstijging maar tweedeling op binnenlandse markt

De prijzen van binnenlandse appelen zijn de laatste jaren voortdurend gedaald. De appelprijzen zijn dit seizoen echter al hoger dan zij in jaren geweest zijn en de prijzen van premium appelen blijven stijgen.

De prijzen van kwaliteitsfruit schieten omhoog omdat consumenten bereid zijn meer te betalen en bewuster bezig zijn met gezonde voeding. De prijzen van appelen van mindere kwaliteit blijven daarentegen dalen, waardoor er zich steeds duidelijker een tweedeling op de lokale markt aftekent. 

 

Bron: Fruit Service Center


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.