Jürgen Weiler, Fruchtprofis Karlsruhe / Rolf Koch:

"Zuidvruchtenseizoen en mangoseizoen overlappen elkaar niet erg"

Het seizoen van de Spaanse zuidvruchten - zoals kaki's en granaatappelen - is ook in Duitsland definitief begonnen. Overal bij de plaatselijke groothandels komen sinds twee tot drie weken grote hoeveelheden Spaanse producten binnen. Tegelijkertijd bieden de specialisten de klanten ook nog steeds hun exoten zoals ingevlogen mango's en papaja's aan. Tot een grote overlapping komt het echter niet, meent Jürgen Weiler, directeur van groothandelsbedrijf Fruchtprofis / Rolf Koch uit Karlsruhe.

Circa 2,5 week geleden kwamen de eerste granaatappelen uit Spaanse teelt op de Großmarkt Karlsruhe binnen. Daarnaast werden eveneens Turkse producten, evenals kleinere hoeveelheden fruit uit Israël aangeboden, schetst Jürgen de situatie. „Vergeleken bij de Turkse producten zijn de Spaanse producten per 5 kg/colli enkele euro's duurder en mooier voor het oog. Qua smaak is het Turkse fruit echter beter.'' Ook bij de kaki's zijn de groothandelaren circa twee weken geleden begonnen met het aanbieden van Spaanse producten. Ook in dit productsegment zijn de Spaanse producten nog steeds koploper wat betreft kwaliteit, zegt de groothandelaar. 

Vezelvrije Kent-mango's
De grootleverancier uit Karlsuhe is niet alleen specialist op het gebied van zuidvruchten, maar ook op het gebied van exotisch fruit. Vooral bij ingevlogen producten is Rolf Koch sinds vele jaren sterk vertegenwoordigd. Tijdens het hoofdseizoen zet het bedrijf voornamelijk ingevlogen mango's uit Peru af van de variëteit Kent in vezelvrije kwaliteit. Momenteel wordt er ook Braziliaans fruit als aanvulling op de seizoensartikelen aangeboden. „Ondanks de grote presentie van de genoemde zuidvruchten is de vraag naar exoten bijzonder stabiel. Bovendien moet men ook zeggen dat het seizoen van de Peruaanse mango's pas over enkele maanden werkelijk op gang komt, oftewel tegen het einde van het Spaanse zuidvruchtenseizoen. Dat wil zeggen dat de twee seizoen elkaar niet erg overlappen.''

De stand op de Großmarkt Karlsruhe

Als exotenspecialist merkt het groothandelsbedrijf enkele interessante ontwikkelingen. Vooral de absolute dominantie van de Peruaanse Kent-mango's binnen de groothandel is noemenswaardig. „De ingevlogen mango's uit Peru hebben zich in de afgelopen jaren duidelijk gevestigd op de markt en zijn met afstand het populairst. Aanvullend bieden we een aantal rassen zoals Keith, Red Moon en Osteen aan.'' Bovendien wordt ook passiefruit momenteel in een snel tempo populairder, zegt Jürgen. „We nemen dit fruit ofwel uit Ghana ofwel uit Vietnam af en we zijn inmiddels in staat om dit fruit bijna het hele jaar door aan te bieden."

Ingevlogen fruit in Karlsruhe

Afhaalhandel
Rolf Koch is een handelsbedrijf dat al sinds vele jaren op de Großmarkt Karlsruhe gevestigd is. Het bedrijf levert hoofdzakelijk aan externe markten en speciaalzaken door middel van nachtelijk afhaalhandel. Het handelsmerk van het bedrijf is voornamelijk exotisch fruit zoals mango's, papaja's en passiefruit, evenals zuidvruchten, druiven en citrus.

Verdere informatie:
Rolf Koch GmbH - Fruchtprofis Karlsruhe
GF: Jürgen Weiler & Bernhard Lensch
Weinweg 43
Großmarkt Box 20, 58-60
76137 Karlsruhe
info@fruchtprofis-ka.de 
www.fruchtprofis-ka.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven