Suriname: bananenproductie eerste helft dit jaar met 13% gestegen

De productie van bananen is in de eerste helft van dit jaar met 13% gestegen. De Stichting Behoud Bananensector (SBBS) streeft ernaar om de productie aan het eind van 2012 met ongeveer 20% uit te breiden. Dit zegt de Centrale Bank van Suriname (CBvS) in het halfjaarlijkse rapport dat maandag is uitgebracht.

De SBBS is bezig met investeringen en privatisering van het bedrijf. De preferentiële toegang tot de Europese markt zal binnenkort eindigen. Daarom vinden er investeringen plaats in moderne productiemiddelen. Er is een samenwerkingsakkoord tussen de landen uit Afrika, Caribisch Gebied en de Stille Oceaan (ACP) en de Europese Unie om de concurrentiepositie van de bananenindustrie te versterken. Intussen is het ook bekend dat deze maand de ACP-landen en de Europese Unie in Paramaribo bijeenkomen. De banensector is een van punten van bespreking.


Bron: Starnieuws.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.