Frits de Bruin, Nature's Pride:

"Steeds meer animo voor cactusvijgen maar jaarrond aanbod grootste uitdaging"

Tholen - "De animo voor cactusvijgen neemt de laatste jaren toe", vertelt Frits de Bruin van Nature's Pride. De inkoper werkt al jarenlang met cactusvijgen en kent zodoende naast de potentie ook de beperkingen van het product. "In de maanden augustus tot en met november zijn ze in groten getale vanuit Sicilië verkrijgbaar, maar buiten dit seizoen is het moeilijk om ze jaarrond aan te bieden. Door het korte seizoen blijft de cactusvijg op het niveau van een niche-product hangen.""Het Italiaanse seizoen verloopt ook dit jaar weer goed. De cactusvijgen worden met vrachtladingen tegelijk verstuurd, waardoor het eigenlijk het hele Italië seizoen lastig is om de prijzen op het benodigde niveau te krijgen. Toch zien we ook dit jaar weer vernieuwde interesse bij Duitse en Nederlandse retailers om programma's af te spreken met cactusvijgen. Het product heeft potentieel en we zijn altijd bereid om onze klanten te voorzien van de nodige marketingondersteuning", vertelt Frits.

"Buiten het window van augustus tot en met november blijft het lastig om continuïteit in het aanbod te krijgen. Wij werken zelf met een leverancier vanuit Colombia waarvan we de cactusvijgen zowel via containers als via luchtvracht aangevoerd krijgen, maar dat vereist toch een hele andere prijsklasse en daarvoor staan de retailers niet in de rij", vervolgt Frits. "Momenteel zijn we bezig om de cactusvijgen vanuit Peru te betrekken, waardoor we het seizoen kunnen doortrekken en hopelijk onze klanten met grotere en constantere volumes in de winter kunnen voorzien.""De teelt van cactusvijgen is geen makkelijk proces. Een aantal jaren geleden was het in Zuid-Afrika nog een redelijk grote teelt en importeerden we van daar jaarlijks een paar containers. De opbrengsten waren echter vrij laag en omdat middelen een vereiste zijn in deze teelt, zijn vier jaar geleden uit angst voor MRL-overschrijdingen alle producenten stuk voor stuk gestopt met de teelt. Al met al blijven de cactusvijgen een uitdagend product om jaarrond te voeren, maar wij werken eraan om samen met onze telers het potentieel van dit product zoveel mogelijk te benutten", besluit Frits.

Voor meer informatie:
Frits de Bruin
Nature's Pride
Honderdland 611
2676LV Maasdijk
T: +31174526586
Frits.deBruin@naturespride.nl
www.naturespride.eu 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.