Enthousiasme voor behaalde resultaten met oog op de toekomst

AC Foods kiest blueberry vision van Unitec voor kwaliteitssortering van blauwe bessen

De resultaten behaald door verschillende Amerikaanse groenten- en fruitverpakkingsstations zijn dankzij UNITEC technologieën steeds meer naar tevredenheid en vertrouwen in hun technologische innovatie, wat tot concrete resultaten voor de klanten leidt.

UNITEC is weer te vinden op het PMA Fresh Summit Trade Event in Orlando (VS) op 19-20 oktober met technologieën waarmee het verwerken van groenten en fruit in verpakkingsstations evolutionaire veranderingen te wachten staan. Veel Amerikaanse verpakkers hebben voor UNITEC gekozen om hun productieprocessen te verbeteren en maximaliseren.

Blueberry Vision van UNITEC werd ook door AC foods gekozen, waardoor de kwaliteit van de sortering van hun blauwe bessen significant verbeterd is.

Voor Will Susich van AC foods zijn de resultaten uitstekend: dankzij het gebruik van UNITEC kregen ze meer vraag en konden ze meer markten op, zelfs die ver van hun verwerkingsplaats liggen. 

Blueberry Vision is een innovatieve technologie met 'ogen' van hoge resolutie die elke bes 100% scannen op: interne defecten, externe defecten, defecten in vorm, zachtheidsgraad, grootte, kleur enz.

Will Susich: "We gebruiken een mix van hand- en machine oogst. Veel met machines plukken is wat ruiger voor het fruit dat daardoor kneust. Als we meer met de machines willen plukken, moeten we de beste sorteertechnologie tot onze beschikking hebben om interne kneuzing te onderzoeken. UNITEC biedt ons voordelen voor onze telers, ons verpakkingsstation en voor de hele business."

AC foods kan nu eindelijk de mechanische pluk verhogen van producten die voor directe consumptie bestemd zijn, waardoor ze kunnen besparen op arbeids- en verwerkingskosten. Door de betrouwbaarheid van de sortering stijgt de opbrengst. Will Susich vertelt ook dat door de Blueberry Vision technologie AC foods strategieën rond diversificatie kan toepassen. 

UNITEC technologie biedt z'n klanten de mogelijkheid om diversificatiestrategieën toe te passen door het fruit in te delen volgens verschillende eisen rond bewaring en afzet naar verschillende markten.

"We weten zo ongeveer wel waar we naartoe willen – we willen efficiënter zijn en we willen alleen het beste fruit op de markt brengen - en omdat we met UNITEC werken kunnen we ons doel bereiken."

Dankzij Blueberry Vision van UNITEC zijn belangrijke resultaten behaald:

  • groter vertrouwen in kwaliteitssortering
  • verlaging van de verwerkingskosten en stijging van de productiviteit
  • mogelijkheid om diversificatie aan te bieden
  • op de lange termijn concurrerende voordelen en duurzaamheid

Dezelfde resultaten werden behaald in andere landen waar een grotere blauwe bessenteelt is, zoals in Chili, Argentinië, Peru, Zuid-Afrika, Spanje en Polen.

Voor meer informatie: https://www.unitec-group.com/


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven