Nederlands bedrijf levert rijpingstechnologie aan Amerika

Interko is aanwezig op de PMA Fresh Summit, die op 19 en 20 oktober plaatsvindt in Orlando, Florida. Het Nederlandse bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen, leveren en installeren van rijpingstechnologie voor vers fruit.

Op de beurs in Orlando zal Interko zijn nieuwe geautomatiseerde sensor voor rijpingskamers introduceren. Ook kunnen bezoekers kennis maken met de onlangs verder uitgebreide serie aan rijpingskamers van Interko, die in alle soorten en maten zijn ontworpen voor Amerikaanse bedrijven.

De jaarlijkse PMA Fresh Summit trekt een groot aantal bezoekers uit zowel Noord- als Zuid-Amerika. Door aan de beurs deel te nemen wil Interko actief op zoek naar nieuwe klanten en partners in zowel de VS en Canada als in Mexico, Centraal-Amerika en Zuid-Amerika.

Zowel huidige als potentiële klanten die meer willen leren over Interko en oplossingen van het bedrijf voor het rijpen van fruit kunnen een afspraak maken met senior manager Anna Zegveld, die met haar team op de beurs aanwezig zal zijn.

Interko-directeur Chris Maat: "Sinds dat Interko-oprichter Cornelius Bolkestein in de jaren '80 de eerste gepatenteerde rijpingskamers voor bananen installeerde voor merken als Chiquita, zijn onze oplossingen voor het rijpen van fruit altijd de meest geavanceerde en revolutionaire systemen in de wereldmarkt geweest."

"We hebben bijvoorbeeld pas nog een gloednieuwe, volledig geïntegreerde sensor geïntroduceerd, die in rijpingskamers automatisch de juiste verhoudingen voor ethyleen, zuurstof, koolstofdioxide en vochtigheid aangeeft. Met een enkele simpele verbinding kan de sensor op het netwerk binnen elke koelkamer worden aangesloten. Het systeem is bovendien geschikt voor al onze rijpingskamers."

Mogelijkheden in Noord- en Zuid-Amerika
Dankzij voortdurende investering in onderzoek en ontwikkeling ziet Interko een breed scala aan mogelijkheden in Noord-, Centraal- en Zuid-Amerika.

"Interko bevindt zich in een uitstekende positie om significante verbeteringen door te voren met betrekking tot de technologie die nu in beide Amerikaanse continenten wordt gebruikt voor het rijpen van bananen, avocado's, mango's en exotische fruitsoorten," legt Maat uit. "Onze geavanceerde systemen zouden bij veel bedrijven voor forse winsttoenames kunnen."

Zegveld: "Interko gebruikt de modernste apparatuur en controle-technologieën om de hoogste kwaliteit te leveren. Onze rijpingskamers zijn efficiënt qua energieverbruik en kosten. Ook zijn ze betrouwbaar en makkelijk in het gebruik, of het nu om kleine of grote bedrijven gaat, of om binnenlandse leveranciers of internationale exporteurs."

De rijpingsmakers van Interko zijn op te delen in drie kenmerkende types, namelijk Ultimo, Axesso en Optimo. Optimo is de laatste toevoeging aan het portfolio van Interko.

"Ultimo is goed geschikt voor bedrijven in de VS, Canada en Mexico die in grote volumes bananen rijpen. Axesso zorgt voor meer flexibiliteit bij bedrijven die met verschillende fruitsoorten werken. Optimo is met name geschikt voor bedrijven in Mexico en Centraal-Amerika, die op zoek zijn naar een voordelige startup-oplossing, die tegelijkertijd de voordelen heeft van een bedrijfsklare installatie," legt Zegveld uit.

Nieuwe installaties in Noord-Amerika
De activiteiten van Interko nemen nu al toe in Noord-Amerika. Een van de Amerikaanse bedrijven die al snel de voordelen zagen van Interko's oplossingen is Charlie’s Produce. Charlie's Produce is het grootste onafhankelijke AGF-bedrijf in de Amerikaanse Pacific Northwest.

Vorig jaar liet Charlie's Produce een gloednieuwe rijpingskamer installeren in Los Angeles, die was ontworpen en gefabriceerd door Interko. De installatie werd uitgevoerd door Advanced Ripening Technologies, dat een partner van Interko is. Advanced Ripening Technologies is op de PMA Fresh Summit te vinden op stand 4359.

Op dit moment installeert Interko met Advanced Ripening Technologies twee extra rijpingskamers voor Charlie’s Produce in Boise, Idaho en Portland, Oregon.

Shane Pitman van Advanced Ripening Technologies: "Charlie’s Produce wil twee grote Ultimo-kamers installeren, die vooral gebruikt zullen worden voor bananen. Daarmee willen ze het succes herhalen van ons eerste project bij het hoofdkwartier van het bedrijf in Los Angeles. Dit is slechts een voorbeeld van hoe de fruitrijpingssystemen van Interko voor toegevoegde waarde zorgen bij Noord-Amerikaanse bedrijven."

Contact:
Anna Zegveld
Tel: +31 (0)65 347 34 16
Email: info@interko.com 
www.interko.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.