Cees Hakkert Groente en Fruit

“Je moet je onderscheiden, dan lukt het gewoon”

Tholen - AGF-speciaalzaak Cees Hakkert Groente en Fruit ligt midden in de fruitstreek. Dat heeft zowel voor- als nadelen. Met fruittelers zijn korte lijnen waardoor er supervers product in de winkel ligt, maar van de talloze fruitstalletje en gratis fruit dat vaak beschikbaar wordt gesteld, ondervindt de speciaalzaak ook concurrentie. “Het is geoorloofd om eigen teelt te verkopen, maar veel hebben ook sinaasappelen liggen…dat kan dus eigenlijk niet”, vertelt Cees. Zo zijn er vele uitdagingen voor de relatief kleine AGF-speciaalzaak in het centrum van Geldermalsen waar parkeerplekken plaats hebben gemaakt voor een mooi plein. Klanten moeten extra meters maken om er te komen, maar gezien het voortdurende komen en gaan van shoppers, zijn er veel die de moeite nemen.

Er wordt keihard gewerkt bij Cees Hakkert en zijn team, waarbij zijn vrouw Ineke de gastvrouw en boekhoudster van de zaak is. “Maar ik doe het heel graag, het is mijn hobby en ik doe het al bijna 40 jaar”, vertelt hij glunderend. 

Groenterijke pizza's

Met al die energie lukt het om de zaak te laten bloeien. Cees: “Je moet je onderscheiden. We hebben een mooie winkel met mooie producten.” De winkel is 2012 gerenoveerd maar ziet eruit alsof dat pas net gebeurd is. “We onderhouden het heel goed. Elke zaterdag maken we met een ploeg ieder hoekje schoon. Bij veel winkels schiet dat er wel eens bij in.” 
Ook al hebben ze een grote dosis ervaring, ze zijn altijd bereid om bij te leren en trekken er regelmatig op uit om beurzen te bezoeken of met collega’s bij te praten tijdens bijeenkomsten. “We steken er altijd weer iets van op”, vertelt Ineke.

Nu het paddenstoelenseizoen is begonnen, ligt er al een aardig assortiment in de winkel wat, indien beschikbaar, nog verder wordt aangevuld met exotische exemplaren. Cees: “Daar is een speciaal publiek voor, dat ik wel op heb moeten bouwen.”

Het citrusassortiment doet het altijd, zeker in de komende maanden, goed. Andere omzetbrengers zijn kant-en-klaarmaaltijden, salades, gesneden groenten. In de ruimtes achter de winkel zijn de snijkeuken en opslagruimtes, zelfs in ruimtes buiten de winkel.

“Gemak groeit echt explosief maar je moet er hard voor werken en het goed in de gaten houden. Als je een zakje gesneden groenten moet weggooien, gooi je ook een stukje arbeid weg.” Het koken gebeurt in de winkel zelf. Deze belevingsfactor wordt door de klanten echt gewaardeerd.

Bij bewerkte AGF is het extra opletten op derving, daarom vacumeert Cees Hakkert geschrapte wortelen en gesneden rode kool 

Cees Hakkert Groente en Fruit is een begrip in de regio. “Veel komen van buiten Geldermalsen. In Leerdam en Culemborg zijn er inmiddels geen AGF-speciaalzaken meer en veel mensen willen echt graag in een speciaalzaak hun inkopen doen. Ook de jongeren komen hier. Die willen gezond eten en gaan in de weekenden uitgebreid koken. Dat merk je.” Cees en Ineke hebben ontdekt dat Facebook ook goed in te zetten is om klandizie te trekken, maar het ontbreekt wel eens aan tijd om daar voldoende aandacht aan te geven.

Al met al ziet Cees Hakkert Groente en Fruit de toekomst positief tegemoet. “Zolang je je kunt onderscheiden, dan lukt het gewoon.”

Voor meer informatie
Cees Hakkert Groente en Fruit
Rijksstraatweg 14
4191 SE Geldermalsen
T: 0345 580 052
www.ceeshakkert.uwgroenteman.nl
info@ceeshakkert.nl

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven