Uniforme dadels naar de klant dankzij sorteermachines van Elisam

Dadels zijn delicaat en vereisen speciale aandacht en behandelingen. Het Italiaanse Elisam werd opgericht met als doel om een solide alternatief te creëren in de wereld van groenten- en fruitverwerking. Inmiddels is het gespecialiseerd in de sorteersystemen gericht op betrouwbaarheid, delicaatheid en snelheid.

Elisam biedt haar klanten innovatieve oplossingen voor de verwerking van dadels.

"De dadels kunnen worden gesorteerd op basis van kaliber en gewicht. Daarnaast worden de droogste dadels eruit gehaald, wordt er gelet op de externe kwaliteit en worden ze gescheiden op kleur. De scheiding tussen de droogste en natste dadels stelt de medewerkers, vooral aan het begin van het seizoen, in staat om de procedures van bevochtiging/ontvochtiging op een optimale manier uit te voeren", zegt salesmanager Daniele Orioli.

De sortering op basis van kleur is nodig omdat op deze manier de donkere en lichtere dadels niet samen kunnen worden verpakt. "We kunnen dadels van uniforme kleur naar de verkooppunten sturen."

Elisam kan ook systemen leveren die alle processen kunnen uitvoeren. "De dadels kunnen worden verpakt in dozen van 5, 3, 2 of 1 kg. Om de traceerbaarheid van het fruit te voltooien, beschikken we over alle IT-systemen die nodig zijn", zegt Orioli.

Absolute noviteit
"De nieuwste installaties hebben een transportsysteem dat totaal anders is dan dat van ons en sommige van onze concurrenten tot nu toe: we hebben het traditionele bekertransportsysteem vervangen waarbij de dadel statisch blijft en daarom slechts gedeeltelijk zichtbaar is bij het passeren van de camera's. Dit wordt gedaan door een rollenbaan die speciaal is gepatenteerd en die rotatie mogelijk maakt. Bij de doorgang onder de camera's kan het oppervlak van het fruit volledig worden bekeken", zegt Orioli.

"Met meer dan 20 afbeeldingen in full-HD voor elke dadel, zijn we in staat om nauwkeurigheidsniveaus te bereiken die ondenkbaar, maar ook uiterst delicaat zijn. Een van onze klanten gespecialiseerd in het verpakken van de zogenaamde Bon Bon, dat wil zeggen, Medjoul-dadels die niet gedroogd en dus uiterst delicaat zijn."

"Ook kan er op mankracht worden bespaard," concludeert Orioli. Ten slotte kan de nieuwe dadel kalibrator ook worden toegepast voor andere dadels dan de Medjoul, waaronder de Khalas en de Deglet Nour. 

 

Contact:

Elisam
via Emilia Levante, 3510
47020 Budrio di Longiano (FC)
Tel.: +39 (0)547 59257
Fax: +39 (0)547 57496
Email: info@elisamgrading.com
Web: www.elisamgrading.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven