Autotechniek ingezet bij aspergeoogstmachine

"Sleutel communiceert via elektromagnetische golven, dus medewerker kan sleutel in zak houden"

De machines van het Italiaanse Bagioni Alfiero, die worden ingezet bij de oogst van asperges, zijn inmiddels net zo ontwikkeld als auto's. De laatste ontwikkeling, die zal worden gepresenteerd tijdens de International Asparagus Days, is een apparaat dat vergelijkbaar is met het apparaat dat in auto's wordt gebruikt. Het komt erop neer dat de medewerker de sleutel in zijn zak kan houden want deze communiceert door middel van passieve elektromagnetische golven met de machine. Als de medewerker wegloopt, stopt de machine automatisch.

Het principe van Stop&Go 

"Dit is een evolutie van ons Stop&Go patent. Elke evolutie is opgezet om de efficiëntie van de machine te verbeteren, het gebruik te bevorderen en een betere veiligheid te garanderen. Veel auto's beschikken al over dit principe", legt eigenaar Aurenzo Bagioni uit.

Het Stop&Go systeem functioneert door middel van een optische sensor die registreert of de medewerker zich binnen het werk -en veiligheidsgebied bevindt. Dit is noodzakelijk, anders stopt de machine. De Europese richtlijnen schrijven voor dat een machine zich niet mag voortbewegen zonder een bestuurder op de bestuurdersplek, hoewel er in sommige gevallen nog steeds machines worden gebruikt die geen controle- of stopsystemen hebben.

Contact:
Bagioni Alfiero Snc
Via Bologna 100
47121 Forlì
Tel.: +39 (0)543 703993
Email: bagioni.aurenzo@libero.it 
Web: www.bagionialfiero.com 

Web: www.asparagusdays.it

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.