Hoge straffen geëist tegen cokesmokkel in bananen

Vier mannen die worden verdacht van het smokkelen van 18 kilo cocaïne vanuit Colombia moeten volgens het OM vijf jaar de cel in. De officier van justitie maakt geen onderscheid tussen de 'loopjongen' en de 'regelneef'. 

De advocaten noemen de eis een 'schrikeis', omdat vijf jaar cel voor 18 kilo drugs erg hoog is. Het gaat om vier mannen tussen de 26 en 38 jaar uit Middelharnis, Sommelsdijk en Colombia. Op 25 februari werd de drugs ontdekt in een bestelauto in de haven van Vlissingen. De cocaïne is in een container met bananen naar Nederland gesmokkeld. 

Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.

Roemenië 
In hoger beroep is in Roemenië een Nederlandse man tot 19 jaar cel veroordeeld voor grootschalige cocaïnehandel. De Nederlander is samen met vier Litouwers en een Colombiaan terechtgesteld. Het gerechtshof heeft bewezen dat de groep in 2016 meer den 2.000 kilo cocaïne lieten invoeren. 

De criminele groep smokkelende de drugs in containers met bananen uit Colombia. De haven van Constanze werd enkel gebruikt als transitiehaven voor verdere export naar West-Europa. 

Bron: Omroep Zeeland/Crimesite

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.