Klaas Greydanus

"We hebben nog nooit zonder aardappelen gezeten"

Tholen - De prijzen op de aardappelmarkt liggen momenteel op een hoog niveau. "De verwerkende industrie drijft momenteel de prijzen op, dat is onze grootste concurrent. Maar in de tafelaardappelenmarkt zijn we nog niet helemaal klaar voor deze prijzen", constateert Klaas Greydanus van de gelijknamige aardappelhandel uit Heerenveen.

"Als je de noteringen ziet, dan lijkt het wel of men de markt stil wil leggen. Normaal was een prijs boven de 20 cent bij de boer een mooie prijs, maar sommige hebben dit jaar echt de dollartekens in hun ogen", vervolgt Klaas. Hij ziet niet in waarom er een verdere prijsstijging zal komen. "Er is wel vraag, maar weinig handel voor deze huidige prijzen."

De aardappelhandelaar verwacht geen tekorten aan het eind van het seizoen. "We krijgen momenteel aanbod uit landen als Finland waar men wel een goede oogst heeft. We hebben nog nooit zonder aardappelen gezeten en dat zal dit jaar ook niet gebeuren. Een paar jaar terug was het aanbod aardappelen ook beperkt en kocht de verwerkende industrie friet in Canada in, waar men toen wel voldoende aanbod had."

De klantenkring van Greydanus bestaat voornamelijk uit binnenlandse supermarkten. Kwalitatief is het aanbod volgens Klaas redelijk. "Wel zijn er veel partijen met schurft en valt de Bintje in negatieve zin op vanwege de doorwas. Dit zorgt ervoor dat we wat meer partijen moeten bemonsteren en controleren."

Voor meer informatie:
Greydanus Aardappelgroothandel & Transport BV
De Kuinder 12
8444 DC Heerenveen
Tel: 0513-681268
info@greydanus.nl
www.greydanus.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven