Strauss Verpackungsmaschinen op de International Asparagus Days 2018

Oogstmachines ingezet vanwege tekort arbeidskrachten

Het Duitse Strauss ontwikkelt, ontwerpt en bouwt machines die asperges, appelen en prei oogsten en verwerken. 16-18 oktober laten ze hun machines, waaronder de SVA-17 uitbreiding, zien op de Internationale Asperge Dagen in Cesena (Italië).

Oogsten - Sorteren - Wegen - Verpakken
Strauss pakt met z'n machines het tekort aan seizoenarbeiders aan. De apparatuur vergemakkelijkt de weg van oogst tot verpakking van asperges.

Matthias Kinzel van Strauss: "Deze herfst presenteren we de aspergesorteermachine met een voorwas- en andere programma's. Deze GUB-Buncher machine kan als aanvulling gebruikt worden en bindt zelfs rubberen bandjes om bundels asperges. Die worden vaak nog met de hand aangebracht. We werken al 14 jaar met de GUB-Buncher en verbeteren 'm telkens weer. Hij wordt nu in Australië gebruikt om mini-broccoli te binden en in de VS voor lente-ui en prei."

De GUB-Buncher in actie:

Tekort aan arbeidskrachten
Momenteel is het tekort aan arbeidskrachten nijpend. Daarom is automatisering een noodzaak in de sector. Vier jaar geleden lanceerde Strauss twee oogstgereedschappen: een trailer met een spanwijdte van 16 meter (ruwweg 11 aspergebedden) en een machine met een spanwijdte van 28 meter (14 aspergebedden).

Strauss werd in 1945 opgericht door Paul Strauss. Het bedrijf wordt nu gerund door zijn kleinzoon, Jörn Strauss, en door Magdalena Strauss. Er zijn 50 mensen in dienst.

Voor contact met Strauss zijn ze van 16-18 oktober te vinden op de International Asparagus Days in Cesena.

 

Voor meer informatie:
Matthias Kinzel
Strauss Verpackungsmaschinen GmbH
Felix-Wankel-Straße 22-24
21614 Buxtehude
Germany
Telephone: +49 (0)4161 74020
Email: info@strauss-pack.com
Web: www.strauss-pack.de/de/


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven