Peru verdringt Spanje van derde plaats in teelt blauwe bessen

Voor de belangrijkste Peruaanse fruitexporteurs was er dit seizoen sprake van goede opbrengsten en een groter blauwe bessenareaal  dan vorig jaar. Daarom is de raming dat het land, met een gemiddelde jaarlijkse groei van 130,9 % volgend jaar Spanje zal overtreffen. Spanje staat momenteel op de derde plaats in de ranglijst van blauwe bes exporterende landen. Deze groei plaatst Peru in de buurt van de eerste twee landen op de lijst: Chili en Canada.

Fernando Gutiérrez Pérez een Peruaanse blauwe bessenspecialist: "In 2017 viel de hoofdoogst in week 40. Rond dezelfde tijd zie je in 2018 een groei van de teelt van 100 %, waardoor de 80.000 ton blauwe bessen wordt overtroffen".

Het grootste gedeelte van de Peruaanse blauwe bessenteelt bevindt zich met ongeveer 85 % in de regio La Libertad. In deze regio zijn de belangrijkste bedrijven gevestigd, zoals Camposol en Talsa-Hortifrut. Hier wordt bovendien het Chavimochic Irrigatieproject ontwikkeld, die de uitgestrekte woestijnen van de valleien van de rivieren Chao, Virú, Moche en Chicama heeft veranderd in grote teeltgebieden.

Voor meer informatie: 
Fernando Gutiérrez Pérez
E: fgperu@hotmail.com 
Linkedin


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.