Spanje: Avocadoverwerking bij Trops treedt in werking in nieuwe vestiging

S.A.T. Trops, een fruitcoöperatie in de teelt en afzet van tropisch fruit, is deze maand gestart in de nieuwe avocadoverwerkingsfabriek in Vélez-Málaga. Deze wordt beheerd door Frumaco, een dochtermaatschappij van de coöperatie, die zijn producten afzet onder het merk Frudel. De kosten van de nieuwbouw zijn 2 mln euro. Volgens interne prognoses kan de divisie rond de 20 % groeien tegen het einde van het huidige boekjaar. 

Een van de belangrijkste innovaties is de integratie van hoge druk technologie (HPP), die de houdbaarheid van het product tot 40 dagen verlengt en daarbij de hitte van kookprocessen en traditionele pasteurisatie vermijdt.

Door de handel in bewerkte producten had de dochtermaatschappij van Trops in 2017 een omzet van 2,64 miljoen euro, 24,5 % meer dan het vorige jaar. Het leveringspakket bevat onder andere guacamole, gepureerde avocado en diepgevroren avocado.

De coöperatie zal aan het einde van het huidige seizoen 15.000 ton mango (+40%) en de 20.000 ton avocado afzetten. Dit is te danken aan de gunstige weersomstandigheden en de uitbreiding van nieuwe plantages. In totaal zal de coöperatie over 45.000 ton product beschikken, waarvan 20 % geïmporteerd is. Juist met het doel om deze te blijven groeien, heeft het bedrijf in Tavira (Portugal) 600.000 euro geïnvesteerd in de bouw van een ontvangstcentrum in de Algarve regio.

S.A.T. Trops werkt met avocado en mango, hoewel het ook andere tropische producten in zijn portfolio heeft, zoals kumquat en lychee. 10 % van de oogst is biologisch en wordt afgezet onder het merk Entreríos. In 2017 werd een afzet van 77,5 miljoen euro bereikt, wat een groei van 45 % ten opzichte van 2016 betekende. Naast dat het bedrijf actief is in Málaga en Portugal, beschikt het over teeltgebieden in de provincies Granada, Valencia, Alicante en Huelva.

Bron: alimarket.es


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018