Lamuyo paprika's populair in Italië

Het is een redelijk goed seizoen voor de paprika's uit Alto Casertano. "Al vanaf het begin van het seizoen is de markt redelijk kalm en er zijn geen pieken qua prijs geregistreerd. De paprika's worden maar zelden gemist ondanks de aanvankelijke vertraging van minimaal een week."

Dat zegt Salvatore Iodice, die in 1982 samen met zijn broers Pasquale en Antonio het bedrijf Iodice oprichtte. Het beschikt inmiddels over 80-100 hectare met kassen, waarin zowel herfst-winter als zomergroenten worden geteeld in het gebied rond Caserta in de provincie Campanië. De paprika heeft een jaarlijkse opbrengst van 9.000/9.500 ton.

"De Lamuyo paprika wordt door onze klanten en consumenten het meest gewaardeerd. We richten ons voornamelijk op afzet op lokaal niveau. In het buitenland wordt aan het begin van het seizoen de groene paprika het meest gevraagd. De rode paprika wordt alleen gevraagd als de algemene hoeveelheden schaars zijn."

Ongeveer 80% van de paprika's van Iodice is bestemd voor de retail. De rest wordt over andere delen van de nationale markt verspreid. "Een klein deel van de paprika's wordt in Frankrijk op de markt gebracht."

"De traceerbaarheid van Italiaanse paprika's zou moeten worden verbeterd want de concurrentie van paprika's uit landen als Nederland, Spanje en Polen is hoog. Onze paprika's zouden beter op waarde moeten worden geschat. In Italië zijn er veel controles en normen en is er certificering nodig. Kunnen we hetzelfde zeggen van andere landen?"

Contatti:
Salvatore Iodice (direttore commerciale) 
Tel.: +39 336 845 169
Iodice Srl
via Castel Volturno, 95
Loc. Fasanara
81034 Mondragone (CE)
Tel./Fax: (+39) 081 773 3693
Email: info@iodicesrl.it 
Web: www.iodicesrl.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.