Sicilië: citrus maakt plaats voor tropisch fruit

Vincenzo Amata, CEO van Bianco Rosalia, heeft besloten zich opnieuw te wijden aan zijn familiebedrijf op Sicilië: Tropical fruits:

"We werken met zoveel passie en toewijding en dat heeft ervoor gezorgd dat het gebied een echte subtropische tuin werd. Daarnaast spelen ook de eigenschappen van de grond een grote rol. Voorheen werd er citrus op geteeld maar de grond is veranderd waardoor er nu een breed scala aan tropisch fruit op wordt geteeld, waaronder de mango", gaat Amata door.

Bianco Rosalia heeft 13 hectare grond tussen de bergen van het Nebrodi park in de gemeente Sant'Agata di Militello in de provincie Messina in het noorden van Sicilië. Hoewel het grootste gedeelte van de oogst nog altijd is gewijd aan citrus, wordt er langzaam maar zeker plaats gemaakt voor de teelt van het meest gevraagde tropische fruit.

"Deze lange familietraditie is geëvolueerd naar de teelt van de mango en dit breidt zich langzaam uit naar de teelt van papaya’s, passiefruit en avocado’s", gaat Amata door.

"De traditie, passie en liefde voor ons land versmelten met de innovatie van processen. Dit zorgt ervoor dat we onze klanten een mango van superieure kwaliteit kunnen garanderen. We koesteren de mango, respecteren en beschermen hem in alle stadia van de groei. Hierbij staat het respect voor het milieu voorop. Hierdoor kunnen we fruit laten groeien dat een mooie kleur heeft, net als een geweldige smaak en sappig en zoet vruchtvlees", gaat Amata door.

Voor er werd gestart met de teelt van mango’s, werden er verschillende bodemonderzoeken gedaan, zoals de vruchtbaarheid, Ph-waarde en de beschikbaarheid van water.

"De grond moest worden voorbereid voordat hij werd geïmplanteerd. Op deze manier was het mogelijk om de perfecte afstand tussen elke plant te meten aan de hand van de klimatologische omstandigheden: we verplaatsten de rijen naar het zuiden, waardoor de meeste natuurlijke zonlicht aan de planten werden gegeven. Al onze mangoplantages worden beschermd door windschermen, gemaakt van kastanjehouten palen en netten", zegt Amata.

De onderstaande mangorassen worden geteeld:

  • Glenn: rijpt in Augustus en heeft een geweldige smaak
  • Maya: heeft een gele kleur met rode nuances, weegt gemiddeld 300 gram
  • Osteen: vrij groot ras van bijna 600 gram en heeft stevig, sappig vruchtvlees
  • Kent: heeft een geel-groene kleur met rode nuances tijdens de rijpingsfase, zoete geur, zeer zoet vruchtvlees en een gewicht van bijna 600 gram.
  • Kensington Pride: zeer resistent ras, heeft een geweldige smaak en rijpt tussen augustus en september.

"We hebben ons merk ‘PapaMango’ geregistreerd om het ook in Europa te kunnen promoten. Dit merk is goed voor 20% van onze teelt. Het is een Siciliaans merk dat alleen wordt gebruikt voor mango's voor een totaal van 15 ton. We hebben de processen die leiden tot directe marketing bijna afgerond in de grote georganiseerde afzet. We zullen starten met de afzet in Italië. Tegelijkertijd zijn in we in een vergevorderd stadium met Zwitserland en Frankrijk", besluit Amata.

Contact:

Azienda Agr. Bianco Rosalia
C.da Giancola, 2/A
98076 Sant'Agata di Militello (ME)
Mob.: +39 393 9110524
Email: info@papamango.it
Web: www.papamango.it

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven