North Carolina telers vrezen impact orkaan op zoete aardappeloogst

Volgens de North Carolina Sweet Potato Commission produceert deze staat de meest zoete aardappelen in de VS - bijna 60 procent van het landelijke aanbod. Er is bezorgdheid dat dit aanbod zal worden beïnvloed door de overvloedige regen van de overblijfselen van de orkaan Michael.

Telers in het oosten zijn dit orkaanseizoen al zwaar getroffen. Orkaan Florence zorgde ervoor dat Scott Farms in Wayne County ongeveer 10 dagen hun plantages moesten verlaten en hoewel de impact van Michael naar verwachting minder ernstig zal zijn, zeggen deze zoete aardappeltelers dat ze altijd voorbereid moeten zijn.

De vicepresident Scott Farms van Dewey Scott: "We zitten nu echt in een heel smal venster." Scott zegt wel dat de noodtoestand die door gouverneur Cooper is uitgeroepen ervoor zorgt dat ze sneller gewassen uit de grond kunnen halen omdat ze zich geen zorgen hoeven te maken over de gewichtslimieten van hun trucks. En hoewel de kwaliteit van de meeste gewassen er goed uitziet bij Scott Farms, zitten er nog steeds een paar slechte aardappelen tussen.

Bron: itn.com

 


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018