Spaanse Kaki viert 20e verjaardag

Kaki Ribera del Xuquer besloot om z'n nieuwe campagne te presenteren en om z'n 20e verjaardag te vieren in Valencia. Het evenement werd bijgewoond door diegene die eraan gewerkt hebben om het product tot een van de meest geconsumeerde fruitsoorten van de laatste jaren te maken: de kaki.

De aanwezigheid van vooraanstaande personen uit de provinciale politiek benadrukte het belang van de teelt van verschillende kwaliteitsproducten in het gebied. De kaki's van het merk Persimon de la DO Ribera de X├║quer zijn het meer dan waard om de maximale bescherming die de Europese autoriteiten kunnen geven te ontvangen.  

Een nieuwe campagne, een nieuw seizoen
De Raad van Regelgeving van de Protected Denomination lanceerde een agenda vol activiteiten om consumenten te laten weten dat het seizoen begonnen is.

Liefhebbers van de echte Persimon moesten bijna een jaar wachten. Met een van de kortste seizoenen in de fruitsector wordt van het helderrode ras verwacht dat het de consument in optimale conditie wat smaak, textuur en aroma betreft bereikt.

Erkenning
Mensen die verantwoordelijk zijn voor de Protected Designation of Origin Kaki Ribera del Xuquer wilden degenen die dit merk waar maakten in het zonnetje zetten. Ze besloten om erkenning te geven aan de mensen die hard gewerkt hebben om de tuinbouw en vooral de kaki onder consumenten bekend te maken.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven