Dal Bello SIFE: Italiaanse pionier bij bananenimport en rijperij

"Onze deelname aan Fruit Attraction is een goede gelegenheid om bedrijven te ontmoeten en in het bijzonder onze leveranciers uit Zuid-Amerika. In Madrid zijn we allemaal bij elkaar en hiermee kunnen we voorkomen dat we dertig verschillende plaatsen moeten aandoen. En daarbij is het altijd goed om je, in een sector als de onze, op internationale evenementen te begeven." Dat zeggen Alessando en Paolo Dal Bello van SIFA uit Padua dat sinds 1920 als fruitimporteur opereert.

SIFA neemt, op initiatief van de groothandelsmarkt van Padua, deel aan de beurs in Madrid met een gecoördineerde stand.

Het hoofdkantoor

"Het was onze vader die in 1982 een monopolie brak en per schip bananen naar Italië liet komen. Nu werken we allemaal samen en verwerken we bijna 30.000 ton bananen per jaar. We selecteren, importeren en verstrekken een breed assortiment aan fruit, maar onze kernactiviteit omvat bananen en ananas. Het fruit is afkomstig van door ons geselecteerde telers met name in Midden- en Zuid-Amerika. Deze moeten voldoen aan de hoge kwaliteitseisen die wij als SIFE stellen", zeggen de Dal Bello's.

Wat betreft de huidige markttendens benadrukken de ondernemers dat alles afhangt van de trend van vraag en aanbod. "De banaan is een economisch stuk fruit en iedereen is er naar op zoek. Het vertegenwoordigt dan ook 10% van de totale fruitmarkt.

Paolo en Alessandro Dal Ballo

"Het fruit dat onder het merk Loma op de markt wordt gebracht,wordt geteeld in Latijns-Amerika. Dit merk staat niet alleen voor gezond fruit maar heeft ook de goede organoleptische eigenschappen omdat het op het juiste moment geoogst is. Het geselecteerde fruit moet voldoen aan specifieke vereisten, waaronder de benodigde certificaten zoals de ISO 14001-certificering en GlobalGAP."

De hoge aandacht voor certificeringen, de specialisatie van de telers en de constante zorg voor de klant zijn de bedrijfsprincipes. Daarnaast is er ook aandacht voor het milieu. Dankzij het fotovoltaïsche systeem kan jaarlijks een hoeveelheid schone energie geleverd worden dat gelijk is aan 500.000 kWh per jaar. Hiermee kan worden voldaan aan de energiebehoefte van het koelsysteem.

Contact:
Dal Bello SIFE
Corso Stati Uniti 23
35127 Padova (PD) - Italy
Tel.: +39 049 8703000
Email: direzione@sife.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.