Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Minder import

Brazilië: Grote aanvoer binnenlandse uien drukt prijzen

"Er is een grote aanvoer van lokale Braziliaanse uien en dat drukt de prijzen op de binnenlandse markt. Met name in de staten São Paulo, Goiás en Minas is de oogst groot. In Santa Catarina, het voornaamste uienteeltgebied, worden op dit moment echter nog geen uien gerooid. Hier zal het seizoen naar verwachting in november of december beginnen. "Vanwege weersfenomeen El Niño zou er weleens hevige neerslag kunnen vallen tijdens het uienseizoen in Santa Catarina," vertelt marktdeskundige Marina Maragon van Cepea (The Association of Exhibitors of Business and Cultural Promotion). 

Marina bevestigt dat er sprake is van een overvloedige oogst maar ze benadrukt dat het seizoen in de betreffende teeltgebieden eind oktober zal eindigen. "Telers in de regio's Minais Gerais en Goias bewaren een deel van hun uien om ze nu niet tegen extreem lage prijzen te hoeven verkopen. Hun uien kunnen echter niet lang bewaard worden omdat het uienras dat in dit gebied geteeld wordt eigenlijk niet geschikt is voor bewaring."

Ze voegt eraan toe dat de uien die in bovengenoemde regio's en Santa Catarina geteeld worden voornamelijk voor de binnenlandse markt bestemd zijn. "De export is minimaal en deze regio's leveren hier eigenlijk geen bijdrage aan. De import is over het geheel ook lager dan gebruikelijk. Normaal gesproken importeert Brazilië grote volumes uit Nederland. Dankzij de grote binnenlandse aanvoer van uien is dit nu niet nodig. Bovendien moet Brazilië nu ook importheffingen over producten uit de Europese Unie betalen. 

Publicatiedatum: