Mitchell van der Geugten, Jami Trading:

"Volle focus op Keniaanse sugar snaps en haricot verts"

Tholen - Afkomstig uit de wereld van de detailhandel ging Mitchell van der Geugten in 2017 van start met Jami Trading, gespecialiseerd in de import van Keniaanse haricot verts, peulen en fine beans. "Dat was niet het makkelijkste jaar om te starten, want door het lange regenseizoen was de situatie tot maart/april heel slecht. Wel was het een heel erg leerzaam jaar", blikt de importeur terug.

Dit jaar verloopt de aanvoer van de Keniaanse groenten een stuk vlotter. "We hebben een logistieke partner in Kenia en die zit  bovenop de zendingen. Van de teeltbedrijven tot het vliegtuig hebben we de hele keten onder controle. Dagelijks hebben we meerdere malen contact. Mocht de kwaliteit een keer minder zijn, dan gaan de groenten het vliegtuig niet in", vertelt Mitchell.

Hoewel hij vorig jaar ook avocado's en passiefruit uit Kenia heeft geïmporteerd, heeft hij besloten zich vooral op de suger snaps, peulen en haricot verts te focussen. "In die andere producten is de concurrentie enorm en daarbij hebben we bij deze groenten de kwaliteit voor 100% onder controle."

Jami Trading is gevestigd op Schiphol en levert de Keniaanse groenten volgens het 'fresh to door delivery-principe vers bij de klant in het warehouse af. "We worden steeds bekender. Binnen Nederland krijgen we steeds meer klanten en inmiddels voorzien we ook enkele Belgische groothandels", vertelt Mitchell.

Met de feestmaanden in het vooruitzicht kan de importeur zijn lol op. "Richting Kerst gaat onze handel zo drie of vier keer over de kop, dus dan gaat het echt druk worden. We proberen bij onze klanten al een grove indicatie te krijgen van wat ze gaan bestellen. Met Kerst hebben we ook baby-ananas uit Mauritius in het assortiment en dat loopt met de feestdagen ook als een speer!"

Voor meer informatie:
Mitchell van der Geugten
Jami Trading
+31655101683
Mitch@jami-trading.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven