Column Frits van der Meulen (KCB)

Einde van glasteeltseizoen in zicht

Op dit moment komen de laatste partijen glasproducten op de markt. Na een hete zomer met kwaliteitsproblemen zien we de laatste weken veel minder problemen en een aanmerkelijk betere kwaliteit bij de glasproducten, zo geeft Frits van der Meulen van het Kwaliteits Controle Bureau (KCB) aan in deze column.


De tomaten geven op dit moment weinig problemen. Soms bij een enkele partij wel een wat mindere kwaliteit, maar sommige teelten zijn nu aan het einde of al geruimd (belichte teelten). Over het algemeen een goede kwaliteit en een product met een goede uitstraling.

De kwaliteit van de paprika is ook stukken beter geworden en we zien amper kwaliteitsproblemen. We komen mooie, stevige en glanzende vruchten tegen tijdens ons inspectiewerk. De mindere kwaliteit en afkeuringen die voorkomen, zien we vooral bij het nieuwe Spaanse product. Daar vallen nogal wat partijen door de mand en dan vooral vanwege smetterige stelen.

De aubergines zijn over het algemeen van een goed kwaliteitsniveau. Ook de komkommers zijn van een prima kwaliteit. Wat we wel terugzien in de kwaliteit is het verschil in teeltmethode. De ene teler teelt op een andere manier dan de ander. Dit geeft wel een verschil in kwaliteit.

Tot slot vanuit de vollegrond, de ijsbergsla. Dit product heeft ook te kampen gehad met de hitte en droogte. Momenteel is er nog steeds product van Nederlandse bodem en de kwaliteit is over het algemeen goed. Als we de geluiden mogen geloven is de ijsbergsla vlot uitgegroeid en neemt de kwantiteit nu snel af.

Bron: KCB


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.