Wereldbank bezorgt over Marokko's economische vooruitzichten

De economische en politieke transformaties in Marokko van de afgelopen jaren zijn nog niet voldoende om de gemengde kijk van de Wereldbank op het groeipotentieel van Marokko te veranderen.

In haar laatste halfjaarlijkse rapport over de economische prestaties van Marokko kwam de in Washington gevestigde instelling met een vrij sombere conclusie over de capaciteit van het economische model van Marokko om de werkloosheid, armoede en sociaal-structurele ongelijkheid van het koninkrijk op te lossen.

Het Marokkaanse medium Aujourd'hui le Maroc schreef in een artikel op 4 oktober dat de Wereldbank "vooral bezorgd is over de kwetsbaarheid van het economische model van Marokko."

Met een investeringsratio die het nationale bbp met meer dan 30 procent overtreft, zal de uitdaging van Marokko op de korte tot middellange termijn zijn om investeringen te stimuleren om de nationale productiviteit te verhogen en de kwakkelende economie van het land te stabiliseren, aldus de redactie.

Het rapport van de Wereldbank is in veel opzichten in overeenstemming met de twijfels van de instelling over de verbeterende maar fragiele, "niet-duurzame en kwetsbare" economische prestaties van Marokko.

Bron: moroccoworldnews.com


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven