Nieuwe blauwe bessensorteerder gedemonstreerd op PMA

Arbeidskosten zijn een issue, voor telers in Noord-Amerika als er al voldoende arbeidskrachten gevonden kunnen worden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er naarstig naar alternatieven wordt gezocht. Het gebruik van robots en geautomatiseerde apparatuur stijgt permanent en is een winstgevende sector voor apparatuurfabrikanten geworden.

Gezondheid en veiligheid een belangrijke factor
Naast het verlagen van arbeidskosten wordt het werk gemakkelijker door automatisering. Herhaling van eenzelfde beweging is een van de gevaren op de werkplek omdat het tot letsel kan leiden.

Brooks Lee van Durand-Wayland: "Apparatuur van Ellips, onze technologieprovider, is geschikt om dit probleem te verhelpen. Met technologie verminderen niet alleen de arbeidskosten, maar ook is er minder gewasverspilling en behoren bedrijfsongevallen of -letsel tot het verleden."

Teeltmanagement
Een andere reden om over te stappen op automatisering is foodmanagement. De nieuwste sorteermachines kunnen groenten en fruit aan de binnen- en buitenkant controleren. Volgens Lee is deze technologie de 'grootste revolutie' binnen de sector.

"Onze Ellips apparatuur is gemakkelijk te leren en easy in gebruik. Of je nu blauwe bessen per 45 stuks/baan/seconde of watermeloenen sorteert, klanten kunnen erop vertrouwen dat ze met het beste sorteersysteem werken."

Nieuwe blauwe bessensorteerder te zien op PMA Fresh Summit
De nieuwe blauwe bessensorteerder van Elifab zal op de PMA Fresh Summit van deze maand te zien zijn. Volgens Lee laat Durand-Wayland, distributeur van Elifab, meer apparatuur op deze beurs zien.

"Naast de blauwe bessen sorteerder demonstreren we ook de Gran Torino sizer. Beide machines werken met toplevel sorteersoftware."

Lee ziet de PMA Fresh Summit als een goede mogelijkheid om quality-time met consumenten door te brengen.

"PMA Fresh Summit is het evenement waar de barrières van telefoontjes en tekstberichten wegvallen, zodat daadwerkelijk over ideeën en probleemoplossingen van gedachten gewisseld kan worden. We hebben veel klanten uit Midden- en Zuid-Amerika en kunnen hen rustig ontmoeten om te laten zien wat nieuw is bij Durand-Wayland."

Voor meer informatie:
Brooks Lee
Durand-Wayland
Tel: +1 (706) 882-8161
brooksl@durand-wayland.com
www.durand-wayland.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.