HZPC publiceert resultaten en dividend boekjaar 2017/2018

Hogere omzet, maar minder winst voor HZPC

HZPC, wereldleider in aardappelveredeling, maakt bekend dat tijdens de aandeelhoudersvergadering van 4 oktober jl. de geconsolideerde netto-omzet over het boekjaar 2017/2018 is vastgesteld op € 300 miljoen en daarmee licht gedaald is ten opzichte van het voorgaande jaar. HZPC Holding wist wederom te groeien in het totale volume verkochte pootaardappelen (ook in licentie): van 797.000 ton vorig jaar naar 816.000 ton dit jaar. De brutomarge bedraagt € 55 miljoen (vorig jaar € 59 miljoen) en het nettoresultaat daalde van € 8,5 miljoen naar € 4,7 miljoen. Het dividend op HZPC-certificaten is bepaald op € 4,-.

Terugblik en toekomstperspectief
Gerard Backx, CEO van HZPC Holding: ‘We hadden over het boekjaar 2017/2018 een lagere marge voorzien dan het voorgaande recordjaar. 2017/18 was voor HZPC een goed jaar, al werd het voorgaande jaar niet geëvenaard. Vooral door de lagere prijzen van consumptieaardappelen in Europa, bleef de vraag naar pootaardappelen hier beduidend achter bij het voorgaande topjaar. We zijn er niettemin in geslaagd om ons marktaandeel op dit voor ons bedrijf belangrijke continent te behouden.Wereldwijd was sprake van zeer verschillende omstandigheden en ontwikkelingen. Zo kende Amerika bijvoorbeeld goede prijzen het afgelopen jaar. Daarentegen lagen de prijzen in met name India op een zeer laag niveau. Desondanks is het HZPC gelukt om wereldwijd een iets groter volume pootaardappelen af te zetten dan het voorgaande jaar. De afzet in Rusland is het afgelopen jaar zelfs verdubbeld. HZPC koerst op de lange termijn en investeert onverminderd in rasveredeling, markten en productontwikkeling.

Voor het boekjaar 2018/2019 is HZPC voorzichtig. De droogte van de zomer in 2018 in Europa resulteert in een sterk verminderde oogst, met een lagere verwachte winst tot gevolg.’

Dividendrendement
Op 4 oktober jl. hebben de aandeelhouder (de Vereniging HZPC) en de Raad van Commissarissen van HZPC Holding b.v. de jaarrekening besproken en vastgesteld, en een bedrag van € 3,1 miljoen beschikbaar gesteld voor dividenduitkering. Dit resulteert in een dividend van € 4,- per certificaat van aandeel, wat staat voor een dividendrendement van 2% bij een certificaatkoers van € 200,- (mei 2018). De eerstvolgende beursdag waarop de koers opnieuw wordt vastgesteld is op 2 november 2018.

Voor meer informatie:
Gerard Backx
Naomi de Boer
HZPC 
+31 (513) 48 98 88
+31 6 28 15 32 39
info@hzpc.nl  
naomi.deboer@hzpc.com  
www.hzpc.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven