IFORED brengt appels met rood vruchtvlees

Twaalf toonaangevende fruitmarketeers, afkomstig uit vijf continenten, willen samen de perfecte appelen met rood vruchtvlees produceren en binnen vijf jaar op de markt brengen. In oktober kwamen de marketeers samen in Angers, Frankrijk om IFORED op te richten. Dit internationale consortium zal de verschillende appelen met rood vruchtvlees testen, selecteren en op de markt brengen.IFORED is meteen begonnen met het samenstellen van een selectie van verschillende veelbelovende soorten die de afgelopen 20 jaar door International Fruit Obtention (IFO) zijn ontwikkeld.

'Wij geloven dat de appelen met rood vruchtvlees enorm veel potentie hebben,' zo vertelt Bruno Essner, voorzitter van de Raad van Bestuur van IFORED. 'We hebben een groep samengesteld van ervaren telers en marketeers van over de hele wereld en we geloven dat we met hen deze potentie kunnen realiseren.'Samen bezitten of beheren de IFORED partners 40.000 hectare aan appelboomgaarden. Dit is goed voor een productie van 2 miljoen MT appelen per jaar en de partners brengen jaarlijks zo'n 2,5 miljoen MT appelen op de markt. 
De komende jaren zullen de IFORED telers beginnen met de commerciële productie van de appelen. Bij deze derde en vierde generatie appelen wordt extra aandacht besteed aan verminderde wrangheid, groter formaat, hoger suikergehalte, meer uniform uiterlijk en verbeterde kwaliteit voor opslag en houdbaarheid.

De appelsoorten met rood vruchtvlees worden geteeld door middel van speciale tuinbouwtechnieken. De soorten, die momenteel worden geteeld, variëren van ongeveer 30% roze vruchtvlees tot een volledige, intense rode kleur. De schil varieert in kleur van rood tot oranje en geel en een mix van de kleuren. De smaak van de appelsoorten gaat van uitgesproken zoet tot een pittig randje. De oogstperioden bevinden zich tussen net voor de Gala tot na de Cripps Pink.De 13 IFORED Partners:

Australië

Montague, Australië

Zuid-Amerika

Mono Azul, Argentinië
Unifrutti, Chili
Zuid-Afrika
Dutoit, Zuid-Afrika

Europa

AMG (Gerfruit and Mesfruit), Frankrijk
Blue Whale, Frankrijk
Empire World Trade, Verenigd Koninkrijk
Fenaco, Zwitserland
IFO, Frankrijk
Novamela (VOG, VIP, Melinda, La Trentina en Rivoira ), Italië
Nufri, Spanje
Worldwide Fruit, Verenigd Koninkrijk

Noord-Amerika

Next Big Thing, VS en Canada

Voor meer informatie:
Emmanuel de Lapparent
Tel: +64 21 020 65 123
emmanuel.delapparent@ifo-fruit.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.