Metis sluit succesvol pruimenseizoen af met proeverijen

In samenwerking met Costco Wholesale VK zal het steenfruitmerk Metis haar succesvolle seizoen afsluiten met proeverijen. Op 6 oktober kunnen klanten in alle 28 Costco groothandels kennismaken met Metis Sunset Sky. Dit late pruimenras heeft een zachte, sappige bite en een opvallende roze kleur.

De Metis-familie bestaat uit vier rassen: Oxy Solar, Safari Star, Sunset Sky en Dark Moon, die alle verkrijgbaar zijn gedurende een andere periode van het seizoen, dat van juni tot november loopt.

Metis is een unieke pruim-abrikoos kruising en het resultaat van natuurlijke kruisbestuiving door bijen, waarbij gebruik gemaakt wordt van abrikozenpollen en pruimenbloesems. De rassen die hier uit voortkomen, worden op deskundige wijze gekruist met pruimenbomen om Metis te telen. Metis is steviger en smaakvoller dan andere steenfruitrassen. Metis is net zo sappig als een pruim maar gemakkelijker te eten vanwege haar stevige textuur. 

Lym Shaw, marketingmanager bij Coregeo, vertelt: "De reacties op Metis zijn dit jaar zeer positief geweest. De vraag naar nieuwe, interessante fruitrassen is momenteel sterker dan ooit. Dankzij haar constante kwaliteit valt Metis bij de consument in de smaak. We zijn ervan overtuigd dat de keuring bij Costco nog meer nieuwe liefhebbers op zal leveren."

Metis wordt vermarkt door AGF-specialist Coregeo, die ook Pink Lady en Tenderstem op de markt brengt. Beide merken maakten de afgelopen vijf jaar een sterke groei door.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.