APM Terminals Rotterdam start railverbinding met Venlo

APM Terminals Maasvlakte II heeft een rechtstreekse treinverbinding opgezet met de Cabooter Terminal in Venlo. In totaal zullen er drie treinen per week op deze terminal geladen en gelost worden. De lading bevat zowel import als export. Daarmee verdubbelt het aantal trein verbindingen vanuit Rotterdam naar de Cabooter Terminal in Venlo.

“Deze shuttle naar Venlo draagt bij aan een snellere afvoer van containers vanuit Rotterdam het achterland in”, aldus Roy de Haan, head of commerce management APM. “Venlo is een belangrijke logistieke hub. En met de nieuwe railterminal op komst is ook de toekomstige groei van dit soort verkeer zeker gesteld.”

Hans Cabooter CEO van de Cabooter Group Venlo vult aan: “Deze trein draagt bij aan de modal shift. Eenheden hoeven niet over de weg maar kunnen per spoor doorkomen. Hiermee groeit het aantal spitsmijdingen in de omgeving van Rotterdam. Voor Venlo is dit een versterking van de toch al sterke logistieke positie die de stad heeft.”

De capaciteit van de APM terminal Maasvlakte II is 2,7 miljoen TEU. De Cabooter Group is een Venloos familie bedrijf sinds 1959 actief in de logistiek en exploiteert zo’n 550.000 vierkante meter aan logistieke activiteit.

Bron: Port of Rotterdam


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.