North Sea Port stevent af op nieuw jaarrecord

Voor de eerste negen maanden van dit jaar boekt North Sea Port een nieuw record. Met een goederenoverslag via zeevaart van 53 miljoen ton gaat de fusiehaven wellicht in de richting van een nieuw jaarrecord.

De overslag via zeevaart voor North Sea Port is met 8% gestegen in vergelijking met de eerste negen maanden van 2017 en komt uit op een totaal van 53 miljoen ton. In 2017 was dit voor dezelfde periode 49 miljoen ton. De haven zal hierdoor allicht voor het derde jaar op rij een record boeken - in de veronderstelling dat North Sea Port reeds voor 1 januari 2018 als fusiehaven zou hebben bestaan. Eind van het jaar lonkt het cijfer van 70 miljoen ton overslag via zeevaart.

Een stijging met 6% in voornamelijk de overslag van papier en karton, bananen, staalplaten, stalen constructies en bouwmaterialen maakt dat stukgoed op 9 miljoen ton komt. De containeroverslag stijgt met 60% naar 1,2 miljoen ton als gevolg van het aantrekken van nieuwe diensten en een toename van reefercontainers. Roro blijft stabiel op 2,7 miljoen ton.

De overslag via zeevaart van droge bulk stijgt met 5% naar 24,3 miljoen ton. De overslag van natte bulk neemt met ruim 13% toe tot 15,8 miljoen ton. Het aantal zeeschepen dat North Sea Port heeft bezocht is gestegen van 6.541 naar 7.109, een stijging van bijna 9%. De overslag via binnenvaart zit eveneens in de lift en gaat in de richting van 45 miljoen ton.

Bron: North Sea Port

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.