Consumptie toegenomen

Italië: groeiende consumptie paddenstoelen en champignons

Het is een bijzondere start van het paddenstoelenseizoen. Het mag dan een herfst-winter product zijn, maar in de zomermaanden was er veel vraag naar paddenstoelen. De temperaturen waren gunstig en het wekte meer nieuwsgierigheid dan gedacht. Althans, volgens Marina Sesuru, eigenaar van Marina Funghi.

"Ik weet niet of de grotere vraag te danken is aan de grotere verscheidenheid van onze klanten of aan het klimaat. Wat ik wel weet, is dat als we meer paddenstoelen beschikbaar hadden gehad, we in de zomer maanden een flinke klapper hadden kunnen maken", zegt Marina.

Er wordt vol optimisme naar dit seizoen gekeken. Ten eerste heeft het logo een verandering ondergaan (foto hiernaast). "Het is slechts een eerste stap. We willen ons onderscheiden en onze familietraditie verbeteren", zegt Marina.

Er was veel vraag naar de witte en bruine champignon. "De consumptie van de bruine champignon neemt steeds meer toe en we zien meer vraag naar dit artikel. Dat stemt ons positief, zeker als je bedenkt dat het moeilijk was om deze op de markt te brengen."

Er is ook veel vraag naar de Cardoncello (Pleurotus eryngii). "Vorig seizoen was de vraag vooral gericht op het groeiende substraat en nu vragen ze ons om een product dat klaar is voor consumptie.

Wat betreft de prijzen merkt Marina op dat deze in het begin van het seizoen voor de Cardoncello en Pleurotus Ostreatus hoog is omdat het aanbod dan schaars is. Vervolgens raken de markten verzadigd en dalen de prijzen. "We proberen de prijzen in principe stabiel te houden met minimale schommelingen."

Contact:
Marina Sesuru
Marina Funghi S.S.A
Reg. Trunconi SNC
09098 Terralba (OR)
Email: info@marinafunghi.it
Web: www.marinafunghi.it
Facebook: Marinafunghisardegna
Twitter: MarinaFunghi
Instagram: marina_funghi


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.