Aldi start verkoop van producten uit de regio

Onder de naam ‘Streekproduct’ zijn vanaf vandaag in alle ALDI-winkels in de omgeving van Overijssel diverse regionale producten te koop. Al deze producten zijn geteeld, geproduceerd en verwerkt in de regio. Ze hebben elk een eigen verhaal, dat op de verpakking wordt uitgelegd door de maker. Ook draagt dit regionale assortiment bij aan het landschapsbeheer van Overijssel en omgeving.

Een dipschotel met vergeten groenten uit de Noordoostpolder is een van de streekproducten die verkrijgbaar zijn bij de ALDI-winkels in de omgeving van Overijssel. Het assortiment ‘Streekproduct’ is ontstaan vanuit het Ketenontwikkelingstraject Overijssel, waarbij ALDI in gesprek ging met ketenpartners. Gezamenlijk is gekeken hoe landschap en landbouw elkaar kunnen versterken. Het streekassortiment is duurzaam en herkenbaar aan de regio verbonden.

Hester Maij, gedeputeerde provincie Overijssel: “Nederland wil zich ontwikkelen tot koploper in kringlooplandbouw. In Overijssel laten we zien hoe: door samenwerking tussen supermarkt, boer én overheid. Provincie Overijssel stimuleert met het uitvoeringsprogramma agro & food in Overijssel de verduurzaming in de voedselketen. Samenwerking tussen partijen in de keten is cruciaal daarvoor. Boeren, supermarkten en overheid kunnen samen zorgen voor verandering. Het Streekproduct van ALDI is daar een prachtig voorbeeld van. Ik hoop dat meer supermarkten dit voorbeeld gaan volgen.”

Waarde van natuur en landschap
Ook Staatsbosbeheer is betrokken geweest bij het traject rondom regionale verduurzaming van de keten. “Inspirerend om te ontdekken dat de waarde van natuur en landschap zo breed in de hele keten herkend wordt. Staatsbosbeheer werkt in en rond haar natuurterreinen intensief samen met boeren die daar de mooiste natuurproducten produceren. Initiatieven als ‘Streekproduct’ van ALDI geven deze streekproducten waarde; lekker voedsel van dichtbij geproduceerd in het prachtige Overijsselse landschap. Door de korte kringloop van productie en verwerking hebben ze bovendien een hele kleine ecologische footprint. Laten we proberen met inzet van alle ketenpartners het aandeel lokale natuurproducten in de Nederlandse supermarkten te vergroten, lekker voor de consument en heel goed voor de bloemen, insecten en vogels in het boerenland”, aldus Elke Kunen van Staatsbosbeheer.

Lokale betrokkenheid
ALDI wil met de introductie van de streekproducten haar lokale betrokkenheid tonen. Nadie Winde, manager Corporate Responsibility: “Bij ALDI laten we graag zien dat wij betrokken zijn bij onze omgeving. Met dit mooie assortiment streekproducten bieden we telers en boeren een podium, zodat zij de consument met hun eigen verhaal kunnen bereiken. Ook dragen wij zo bij aan de verdere verduurzaming van de voedselketen.”

ALDI introduceert het eerste assortiment streekproducten in haar winkels in Overijssel en omstreken. Na een succesvolle introductie wordt het aantal regio’s met een eigen streekassortiment verder uitgebreid.

Bron: ALDI


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven