Nieuwe inklapbare container speciaal voor internationaal transport

De nieuwe middelgrote bulkcontainer van Schoeller Allibert is ontworpen voor internationaal transport. De Combo Excelsior voldoet aan de hoogste eisen van de voedselverwerkende sector. De container is veilig, hygiënisch, efficiënt en biedt de meest optimale logistieke oplossing die er op de markt te krijgen is. 

"Met de nieuwe Combo Excelsior bieden we de markt de nieuwe standaard in veilige, inklapbare intermediate bulk containers met een strakke vormgeving van bodem tot deksel, een volumereductie van 70%, uitstekende prestaties die gemakkelijker te verwerken en arbeidsbesparend zijn. De nieuwe Combo Excelsior is uw visum voor de internationale logistiek, vertelt Ludo Gielen van Schoeller Allibert.

Beste prestaties op de markt

Dankzij zijn dubbelwandige constructie is de Combo Excelsior buitengewoon sterk en duurzaam met een maximale belasting van 1.500 kilo per unit en een stapellast ban 8.000 kilo. Het standaardformaat van 1.200 X 1.000, de inhoud van 1.000 liter en dynamische belasting van 3.200 kilo garanderen een geoptimaliseerde belading tijdens weg-, spoor of zeetransport. De retourlogistiek is eveneens geoptimaliseerd met een volumereductie van 70%. In een standaardvrachtwagen passen zeven gestapelde Combo containers, wat zorgt voor een kleinere milieubelasting en hogere winstgevendheid. 

 

Veilig, hygiënisch en gemakkelijk schoon te maken 
Om aan de eisen van de voedselverwerkende, cosmetische en farmaceutische sector te kunnen beantwoorden, introduceert Schoeller Allibert deze uiterst hygiënische en veilig herbruikbare Intermediate Bulk Container (IBC), die ideaal is voor het vervoeren van hoogwaardige vloeistoffen en ingrediënten. De Combo Excelsior biedt bescherming tegen water, vuil, ongedierte en scherpe voorwerpen en is van boven tot onder veilig en eenvoudig te reinigen. Het strakke en solide dubbelwandige ontwerp verhoogt heeft een groot intern volume en is volledig compatibel met snelle vul- en losprocessen. 

Duurzaam en herbruikbaar

De herbruikbare en duurzame Combo Excelsior is vervaardigd uit UV- en vorstbestendig materiaal dat geschikt is voor gebruik in een industriële omgeving en gedurende langere tijd buiten opgeslagen kan worden. Het ontwerp bestaat uit een minimaal aantal onderdelen die allemaal eenvoudig te vervangen zijn waardoor de onderhoudskosten laag zijn en de levensduur wordt verlengd. Na lang intensief gebruik kan de Combo Excelsior volledig worden gerecycleerd wat de CO2-voetafdruk van dit product nog kleiner maakt. 

Traceerbaarheid en personalisering
De  Combo Excelsior biedt veel verschillende identificatie-opties, zoals vlakken voor zelfklevende etiketten op alle zijden en grote inzetten voor klantenlogo's zodat de vloot eenvoudig te herkennen is. De vele herkenningsmogelijkheden maken een efficiënte traceerbaarheid en beheer van de vloot mogelijk. Er zijn uitsparingen en vakken op de bodemplaat aanwezig voor RFID-labels en IOT-toestellen wat een 100% nauwkeurig en individueel beheer mogelijk maakt.  

Arbeidsbesparend
De Combo Excelsior is gebruiksvriendelijk en arbeidsbesparend. Dankzij het eenvoudige uitklapsysteem en de unieke zijkanten die vastklikken bij het opzetten, is er maar één medewerker nodig om de container uit te klappen. De grote zelfsluitende klapdeur biedt operators makkelijk toegang terwijl de stevigheid van het paneel dankzij de v-vorm behouden blijft. Dankzij de verbeterde losopening aan de onderzijde kunnen binnenvoeringen en ventielen nog sneller verwisseld worden. Het model is geschikt voor de meeste ventielen die er op de markt zijn. De bodem is voorzien van uitsparingen voor vorkheftrucks. Drie stevige remschoenen en anti-slip stoppers bieden extra veiligheid en garanderen een vlotte verwerking.

Cees de Jong, Schoeller Allibert
0610556409
Cees.dejong@schoellerallibert.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven