Italië: ondanks koude zomer goed zoete aardappelseizoen

In het Italiaanse Apulië verloopt het zoete aardappelseizoen redelijk goed en zonder noemenswaardige problemen. Er zijn een aantal noviteiten wat betreft de rassen, maar deze bevinden zich nog in de testfase. De zoete aardappel wordt erg gewaardeerd door de retailers, en door de verwerkende industrie, maar de consument heeft weinig kennis over het gebruik ervan.

"De kwaliteit wordt elk jaar beter. Ondanks de relatief koude zomer zijn de opbrengsten bevredigend", zegt een teler.

 "De temperaturen in de avond lagen rond de 20 graden en de zoete aardappel heeft warmte en veel licht nodig. Voor dit jaar staat een uitbreiding van het areaal gepland zodat we kunnen experimenteren met nieuwe rassen. We doen dit ook omdat de verwerkende industrie veel product vraagt. Onder andere zoete aardappelfriet is in opkomst, zeker in combinatie met de rode en paarse soorten."

"Alles wat we oogst zetten we af, en dat levert ons voordelen op. Dat moet ook want bijna alle oogst is al 'geboekt'. De prijs is bevredigend, maar er is een sterke concurrentie vanuit de Verenigde Staten en Spanje."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.